01 Ekim 2014 13:51

Memurun ocak zammının yarısı şimdiden gitti

KAMU-SEN Ar-Ge Merkezi, elektrik ve doğal gaza yapılan yüzde 9’luk zammın faturalara ve harcamalara yansımasını hesapladı.

Memurun ocak zammının yarısı şimdiden gitti
Paylaş

KAMU-SEN Ar-Ge Merkezi, elektrik ve doğal gaza yapılan yüzde 9’luk zammın faturalara ve harcamalara yansımasını hesapladı. Buna göre ekim ayının başından itibaren elektriğe yapılacak yüzde 9 zammın yalnızca aydınlanma giderlerini içeren faturalara yansıması aylık ortalama 6.48 TL olacak. Eylül ayı itibarı ile ortalama 72 lira elektrik faturası ödeyen bir ailenin faturası ekim ayında 78.5 TL’ye yükselecek.

Doğal gaza yapılacak yüzde 9 zam ise ısınma giderlerini aylık en az 26.75 lira artıracak. Böylece elektrik ve doğal gaza yapılacak zammın aile bütçesine yansıması aylık 33.23 liraya ulaşacak.

Ekim ayındaki bu zammın karşılığında bir ailenin aylık ısınma ve aydınlanma giderlerinin 33.23 lira artması, ortalama memur maaşının yüzde 1.5 erimesi anlamına geliyor. 2015 yılının ocak ayında yalnızca yüzde 3 zam alacak olan memurlar zammın yarısını enerji zamlarına teslim etmiş olacaklar.

EK ZAMLA TELAFİ EDİLMELİ

Memurların 2011  yılının tamamını 123 TL zamla geçirmek zorunda kaldığını hatırlatan KAMU-SEN Genel Başkan İsmail Koncuk görüşlerini şöyle aktardı: Memurlar durumlarını düzeltecek bir iyileştirme beklerken, bu zamla birlikte 2015 ocak maaşlarının da yarısını şimdiden kaybetmişlerdir. Memurlar ve emekliler, 2014 yılındaki kayıplarının telafisi için ek zamma ihtiyaç duymaktadırlar. Döviz kurlarındaki en küçük olumsuzluğu vatandaşlara yansıtan hükümet, memurlar ve emeklilerin yaşadığı olumsuzlukları da ek zamla telafi etmelidir.” (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Alevilerin yürüyüşüne Twitter’dan destek

SONRAKİ HABER

DSİ’de ‘paralel’ sürgünleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...