01 Ekim 2014 12:42

İÜ'de IŞİD destekçisi 3 kişi gözaltına alındı

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde daha önce devrimci-demokrat öğrencilerin stantlarına saldıran IŞİD destekçisi öğrencilerden üçü gözaltına alındı.

İÜ\'de IŞİD destekçisi 3 kişi gözaltına alındı
Paylaş

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde daha önce devrimci, demokrat, yurtsever öğrencilerin stantlarına saldıran IŞİD destekçisi öğrencilerden üçü gözaltına alındı.

Bugün saat 09.00'da IŞİD destekçilerinin saldırıları üzerine üniversite görevlileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Okul önüne çevik kuvvet ekipleri ve TOMA geldi.

SİYAH MASKE VE ŞAPKA TAKAN 3 ÖĞRENCİ GÖZALTINDA

Polis ekipleri okula girerek 3 öğrenciyi gözaltına aldı. Üzerlerinde siyah maske ve siyah şapka ve sopalar bulanan 3 öğrencinin olaylar sırasında bu maske ve şapkaları taktıkları belirlendi. Gözaltına alınan öğrenciler sivil bir polis minibüsüyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Şüpheliler polis minibüsünden indirildikleri sırada "Bizler müslüman öğrencileriz", "Yaşasın müslüman öğrenciler", "Müslümanlar tektir, küfür de tek" şeklinde bağırdılar. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen öğrenciler polis aracı ile ifadelerine başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

SİYAH MASKE VE SOPAYLA SALDIRMIŞLARDI

Fakültede cuma ve pazartesi günü olaylar çıkmıştı. Cuma günü çıkan olaylarda siyah maske takan eli sopalı IŞİD destekçileri öğrencilerin stantlarına saldırmıştı. Olaylar sonrasında açıklama yapan öğrenciler, IŞİD ile ilgili afiş astıkları için tartıştıkları bir grubun kendilerine saldırdığını belirtmişti. Pazartesi günü de IŞİD'i protesto eden öğrencilere saldırılmış,  çıkan olaylar öğrenciler tarafından görüntülenmişti. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus Gezi davasında savunmalar alındı

SONRAKİ HABER

HDP: İşgal girişimi olan tezkereye hayır diyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...