01 Ekim 2014 11:42

Kobanê'de çatışmalar şiddetlendi

IŞİD ile YPG/YPJ savaşçıları arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Kobanê'de, koalisyon güçleri Helincê köyünde bulunan IŞİD mevzilerini uçakla bombaladı.

Kobanê\'de çatışmalar şiddetlendi
Paylaş

IŞİD ile YPG/YPJ savaşçıları arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Kobanê'de, koalisyon güçleri Helincê köyünde bulunan IŞİD mevzilerini uçakla bombaladı.

Kobanê'nin doğu, batı ve güney cephesinde çatışmalar sürüyor. Dün geceden beri IŞİD'in üç koldan saldırı gerçekleştirdiği Helincê köyünde IŞİD hedefleri koalisyon güçleri tarafından uçaklarla bombalandı. IŞİD'e ait bir tankın imha edildiği öğrenilirken IŞİD'in köye saldırılarının devam ettiği öğrenildi.

IŞİD'in saldırılarını özellikle doğu cephesinde artırdığı öğrenildi.

Öte yandan Suruç sınırında çadırlarda kalan Rojavalı Kürtler Suruç'taki YİBO ile diğer resmi kurumlara gönderildi. Kürtlerin boşalttığı çadırlara ise dün geceden itibaren askerlerin yerleştiği görüldü.

YPG SAVAŞÇILARI DOĞU CEPHESİNİ ANLATTI

Saldırıların 16. gününde doğu cephesinde yaşananlara dair ANF'ye bilgi veren YPG savaşçılarından Newroz Kobanê şunları söyledi:

“Son günlerde neredeyse tüm gücü bu cepheye yığdılar. Doğu cephesinde DAİŞ'in saldırı noktaları Türkiye sınırına çok yakın, bu durum DAİŞ'e burada bir avantaj sağlıyor çünkü Türk devleti buradan yoğun bir destek sunuyor. Akşam saatlerinden itibaren Türk devleti sınır hattında elektrik kesintisi yaparak çetelere kamuflaj imkanı yaratıyor, gidiş gelişlerini sağlıyor. Yine doğu cephesi arazi olarak da bizim açımızdan çok elverişli olmayan bir cephe. Bu etkenler nedeniyle DAİŞ çetesi saldırılarını daha çok bu cephede yoğunlaştırıyor.

Çok ciddi bir direniş var, bu direniş içerisinde düşmana çok ağır darbeler vuruldu. Çok sayıda çete öldürüldü ve cenazelerini alamadan kaçtılar. Son günlerde büyük darbeler yedi DAİŞ çetesi, dün burada (önceki gün) bir tankları imha edildi.

YPG/YPJ savaşçıları kahramanca direniş sergiledi. Tarihi direnişimiz devam ediyor, DAİŞ'e karşı savaşın son aşamasına kadar, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Zafer bizim olacak ve her bir arkadaşımız topraklarını ölümüne savunacaktır.

Şu an kadar Kobanê'de kahramanca şehadete ulaşan onlarca arkadaşımız var. Kobanê'de savunma savaşımız kadın öncülüğünde gelişti. Kadınlar kararlılık, iddia güçleri ile her cephede savaşa öncülük ediyorlar. Bu nedenle DAİŞ çetelerinde çok ciddi kaygı yaratan ve korkutan Kürt kadınlarının karşılarında sergilediği kahramanca duruştur." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HES ve RES için 15 ilde \'acele\' kamulaştırma

SONRAKİ HABER

Tarsus Gezi davasında savunmalar alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...