01 Ekim 2014 06:00

Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum

Bu sene liseye başlayacak çocuğum için Muğla güzel sanatlar lisesi müzik bölümüne müracaat ettik. Bakanlığın 60 kontenjan verdiğini öğrenince sevinmiştik. Temmuz ayında özel yetenek sınavı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum
Paylaş

Sezgin AVCI*

Bu sene liseye başlayacak çocuğum için Muğla güzel sanatlar lisesi müzik bölümüne müracaat ettik. Bakanlığın 60 kontenjan verdiğini öğrenince sevinmiştik. Temmuz ayında özel yetenek sınavı yapıldı. Başvuru 35 kişiydi. Sınav günü okulun bahçesine geldiğimizde hepsi birbirinden yetenekli pırıl pırıl, ışıl ışıl gençleri gördüğümde doğrusu duygulandım. Hepsinin ortak bir amacı vardı. Eğitim almak. Sırayla içeriye sınava alındılar. Sınavlar oldu bitti, herkes dağıldı. Dört gün sonra sonuçlar açıklandı. 16 kişi başarılı olmuş. Ağustosta açık kalan kontenjan için tekrar sınav yapıldı. Müracaat 23 kişiydi herkes sırayla tekrar sınava alındı. Öğrencilerin sınava girmesiyle çıkması bir oluyordu. Sınav kısa sürünce başvuran öğrencilerin hepsini alacaklarını düşündük. İki gün sonra yalnızca 4 öğrencinin alındığını öğrenince çok şaşırdım.
60 kişilik kontenjana 20 öğrenci kayıt hakkı kazandı, 19 öğrenci kaydını yaptırdı. İnternet’ten diğer okulların durumuna baktım doğrusu şok oldum. Bazı okullar müracaat eden tüm öğrencileri yetenek sınavında başarılı bulup kayıt hakkı vermiş. Örneğin Amasya Güzel Sanatlar Lisesi.
Bazı okullar 2 veya 3 öğrenci haricinde geri kalanını başarılı bulup kayıt hakkı vermiş. Örneğin Burdur, Isparta, Denizli, Manisa.
Kendi kendime düşünüyorum acaba Muğla’daki öğrenciler gerçekten yeteneksiz de diğer illerimizdeki öğrenciler mi yetenekli? Yoksa okul idaresi az öğrenci alalım da rahatımıza mı bakalım diyorlar. Ya da okulun konumu ve binası itibarıyla yatılı kuran kursu veya imam hatip olmaya müsaitte öğrenci azlığından okulu kapattırmayı mı düşünüyorlar?
Gençlerimiz müzik eğitimi alarak bu kültürü yaşatacakları devletimizin okullarında eğitim mi alacaklar, yoksa usta çırak ilişkisine dayanarak sigara, uyuşturucu, alkol ortamı olan türkü barlarda gece kulüplerinde pavyonlarda mı olacaklar. Ey Milli Eğitim Bakanı size soruyorum sizce hangisi hayırlı....

*FETHİYE

ÖNCEKİ HABER

Halkın yararına bir değişim işareti yok

SONRAKİ HABER

Nakış işçilerinden İŞKUR işçilerine: \'Mücadelenizi selamlıyoruz\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...