30 Eylül 2014 21:10

'Rojava’ya yaklaşım çözüm sürecine yaklaşımdır'

Adana'da yüzlerce kişi IŞİD'in Ortadoğu ve Kobanê'deki saldırılarını protesto etti. İnönü Parkı'nda bir araya gelen HDP, DBP, İHD, EMEP, ÖDP, Halkevleri, Alevi örgütleri ve demokratik kurumlar Atatürk Parkına yürüdü.

\'Rojava’ya yaklaşım çözüm sürecine yaklaşımdır\'
Paylaş

Adana'da yüzlerce kişi IŞİD'in Ortadoğu ve Kobanê'deki saldırılarını protesto etti. İnönü Parkı'nda bir araya gelen HDP, DBP,  İHD, EMEP, ÖDP,  Halkevleri,  Alevi örgütleri ve demokratik kurumlar Atatürk Parkına yürüdü.

Polisin geniş önlemler aldığı eylemde, kitlenin Atatürk Parkı'ndan ileriye gitmelerine izin verilmemesi üzerine bir saat oturma eylemi yapıldı. Oturma eylemi esnasında 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP', 'Kobanê halkı yalnız değildir.', 'Biji Berxwedane Kobanê', ' Yaşasın halkların kardeşliği' sloganları atıldı. Oturma eyleminin ardından yürüyüşe izin verildi. Kitle, Adana Sular mevkide basın açıklaması yapıp dağıldı.

Basın açıklamasını kurumlar adına DBP Adana İl Örgütü Başkanı Uğur Bayrak okudu. Bayrak, çözüm süreci ile Türkiye halkının nefes aldığını, Rojava'daki devrimin de Ortadoğu halkları için bir umut olduğunu vurguladı. Rojava 'ya yaklaşımın çözüm sürecine yaklaşım olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bayrak,  Hükümet yetkililerinin sorumluk alıp, Rojava Kürdistanı ve IŞİD çeteleri arasında tercih yapmasını gerektiğini söyledi.  Bayrak, tüm demokrasi güçlerini Rojava devrimine sahip çıkmaya çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy\'deki IŞİD eylemine polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Tezkerede TSK\'ye sınır ötesi, yabancı askere Türkiye izni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...