30 Eylül 2014 20:54

'IŞİD, Süleyman Şah'ı koruyan askerleri alıkoydu' iddiası

Lübnan merkezli El Meyadin Televizyonu 20.48'de geçtiği haberinde, Irak Şam İslam Devleti'nin Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'nde görevli olan TSK'ye bağlı askerleri alıkoyduğunu iddia etti.

\'IŞİD, Süleyman Şah\'ı koruyan askerleri alıkoydu\' iddiası
Paylaş

Lübnan merkezli El Meyadin Televizyonu 20.48'de geçtiği haberinde, Irak Şam İslam Devleti'nin Suriye'de Süleyman Şah Türbesi'nde görevli olan TSK'ye bağlı askerleri alıkoyduğunu iddia etti.

El Meyadin haberini saha muhabiri Dima Nasif’e dayandırdı. Kanala canlı bağlanan Nasif "20 asker IŞİD tarafından tutuklandı" dedi.

Gazeteci Hasan Sivri, muhaliflere yakın olduğunu belirttiği Hawa Smart radyosunun da 30 askerin tutuklandığını aktardığını belirtti. Haberde askerlerin hava saldırılarının hedefi olmamaları için uzak bir bölgeye taşındığı, askerlerin direniş göstermediği ifade edildi. Radyonun bölgedeki Muhabiri Yahya Abdulrahman'ın IŞİD'in türbeyi ele geçirdiği ve askerleri başka bir yere taşıdığı şeklinde bilgiler verdiği de aktarıldı.

Hürriyet’e konuşan Genelkurmay kaynaklarının ise haberi yalanladığı belirtildi.

Suriye'nin Halep kentinde bulunan türbe, Türkiye toprağı olarak kabul ediliyor. 20 Mart 2014'de IŞİD, türbeyi koruyan askerlere çekilmeleri yönünde tehditte bulunmuştu.

Bülent Arınç, bugün Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, "IŞİD ilerliyor ama askerlerimiz görevleri başında" demişti. Arınç, Perşembe günü TBMM'ye gelmesi beklenen Suriye ve Irak tezkereleri için de "Kapsamlı bir tezkere olacak. Öyle bir tezkere çıkaralım ki yarın yine ihtiyaç olmasın' ifadesini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Valiye takipsizlik, gazeteciye hapis cezası!

SONRAKİ HABER

Kadıköy\'deki IŞİD eylemine polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...