30 Eylül 2014 20:45

Valiye takipsizlik, gazeteciye hapis cezası!

Adana'nın eski Valisi Hüseyin Avni Coş'un bir protestocuya yönelik hitabını köşe yazısına konu yapan gazeteci Hakan Gülseven 'Vali Coş'a hakaret etmek' ten suçlu bulundu. Mahkeme 11 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti.

Valiye takipsizlik, gazeteciye hapis cezası!
Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul


Eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir vatandaşa ettiği hakareti köşesine taşıyan yazar Hakan Gülseven suçlu bulundu. 11 ay 20 gün hapis cezası verilen Gülseven “Bilal Erdoğan’ı ifadeye getiremeyen emniyet ve yargı onlar hakkında haber yapanları mahkemelerde çadır kurmaya bırakıyor. Buradan bile rejimin niteliğini anlamak mümkün” diye tepki gösterdi.

Eski Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir protestocuya yönelik ‘gavat’ hitabını köşe yazısına konu yapan Yurt gazetesi yazarı Hakan Gülseven “Vali Çoş’a hakaret etmek”ten 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Gazeteciye mahkumiyet getiren sözü Vali Hüseyin Avni Coş, 10 Kasım törenleri sırasında kendisini protesto eden bir kişiye yönelik sarf etmiş, söz konusu hitap nedeniyle başlatılan soruşturma takipsizlik kararıyla sonuçlanmıştı.

MAHKEME HAKARETTEN CEZA VERDİ

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Hakan Gülseven katılmazken Gülseven’i avukatı Gizem Duygu Öcalan temsil etti. Coş’un avukatı Mesut Kavak da duruşmada hazır bulundu.
Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı Hacı Hasan Bölükbaşı sanığın “kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret” suçundan cezalandırılmasını istedi. Gülseven’in avukatı ise, “Mütalaaya katılmıyoruz. Söz konusu yazıda müştekiye yönelik eleştiri vardır. Müştekinin vatandaşa söylediği kelimeden bahsedilmektedir. Yazıda geçen kelime müştekiye yönelik yazılmamıştır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

HAPİS CEZASI PARAYA ÇEVRİLDİ

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Gülseven’e ‘kamu görevlisine kamu görevinden dolayı hakaret’ suçundan 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Cezayı 11 ay 20 güne indiren mahkeme bu cezayı da paraya çevirdi. Mahkeme sanık Gülseven’in 7 bin TL adli para cezası ödemesine hükmetti.

BİR TEK VALİ ALINDI

Gazetemize konuşan Yurt gazetesi yazarı Hakan Gülseven, “ben vali beye gavat falan demedim. ‘Adana’da en az bir gavat var. Vali bey haklıdır’ dedim. Adana’dan bir tek Avni Coş dava açtı. Adana’da gavat lafını üzerine alınan tek bir kişi çıktı.  İşin böyle komik bir tarafı da var” dedi.  

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğüne doğru gittiğini, böyle bir durumda basın özgürlüğünden ya da yargı bağımsızlığından bahsedilemeyeceğini söyleyen Hakan Gülseven,  Yargıtay’a itiraza hazırlandıklarını aktardı.

Gülseven, “Benim bir sürü davam sürüyor şu anda. Gazetenin sorumlu müdürüyken de açılan 50-60 davam daha var ve sürüyor. Neredeyse tamamı Erdoğan veya ailesi, yakınları hakkında yapılan haberlerden kaynaklı. Bilal Erdoğan’ı ifadeye getiremeyen emniyet ve yargı, onlar hakkında haber yapanları mahkemelerde çadır kurmaya bırakıyor. Buradan bile rejimin niteliğini anlamak mümkündür”ifadelerini kullandı


GAVAT ÜZERİNE

Hakan Gülseven “Gavat Üzerine” başlıklı, 11 Kasım 2013 tarihli yazsısından bir bölüm şöyle: Halkın paralarıyla alınmış son model bir Mercedes’e biniyor. Aylık benzin sarfiyatı birkaç işçi maaşı kadar olsa gerektir! Otomobilin etrafında bir sürü kulaklıklı koruma, kalabalığı yararak ilerlemesini sağlıyor. Bir sürü para ödeniyor o korumalar için de. Halkın parası...
Bir an, yüz binlerce liralık otomobilden inip halka el sallıyor adam. Gelin görün ki, “Yuh!” sesi yükseliyor halktan. Belli ki, sevmiyorlar o adamı. Sebebi, ‘saygıdeğer’ başbakanı “Leb...” dediğinde, Çorum’a doğru koşmaya başlamasıdır, diye düşünüyorum...
Boyu, otomobilin üzerine ancak ulaşan irice bir testi kadar adam sinirleniyor; yarma gibi korumaların arasında kaybolmuş, kendinden pek emin; halktan birini işaret ediyor, “O gavatı alın!” diye bağırıyor...
Bu adam vali... Koskoca Adana’nın valisi... Sonradan düşündüm de... Sayın Vali Coş’a hak verdim...
Doğrudur...
Bence de Adana’da en az bir gavat var...”
 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Koalisyona katılma şartlarımız bellidir

SONRAKİ HABER

\'IŞİD, Süleyman Şah\'ı koruyan askerleri alıkoydu\' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...