30 Eylül 2014 18:47

Su, Güneş’ten önce doğdu

Michigan Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Dünya’daki suyun büyük bir kısmı Güneş’ten bile eski zamanlarda oluşmuş.

Su, Güneş’ten önce doğdu
Paylaş

Michigan Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre,  Dünya’daki suyun büyük bir kısmı Güneş’ten bile eski zamanlarda oluşmuş.  Dünya’daki suyun bugüne ulaşan bir kısmı Samanyolu Galaksisi ve ötesindeki derin uzaydan gelen materyaller ile ortaya çıktı. Bulgu, Güneş Sistemi’nin ötesinde Dünya benzeri su içeren gezegenlerin bulunma olasılığını da bir kez daha doğruladı.

Al Jazeera’nin haberine göre, gök bilimciler, her suyun ‘standart’ H2O olmadığına ve bazı su moleküllerinin farklı hidrojen izotopları içerdikleri için var olabilecekleri kozmik bölgelerin de değiştiğini düşünüyor.

Bilim insanları, gerçekleştirdikleri simülasyonlarda döteryum seviyesini sıfırlayarak, bir gezegen diski oluşumu için gereken ortalama bir milyar yıllık sürede ne dereceye kadar zenginleştiğini ölçtü. Sonuçlar, verilen sürede yaşam oluşumu için yeterince su oluşmadığına işaret etti.

Bulgular, Dünya’daki suyun yüzde 30 ila 50’si ile kuyruklu yıldızlardaki suyun yüzde 60 ila 100’ünün yıldızlar arası uzayda, Güneş’in doğumundan önce oluştuğunu gösterdi. Simülasyondaki en düşük olasılıklar, okyanusların yüzde 7’si ile kuyruklu yıldızlardaki suyun yüzde 14’ünün Güneş sistemi dışından geldiğini öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

\'Ulan İstanbul\', Berkin’i andı

SONRAKİ HABER

İş sağlığı uzmanları uyarıyor: Ehline kestirin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...