30 Eylül 2014 18:37

Elle Dergisi: Kürt kadınları dünyanın şerefidir

Dünyaca ünlü kadın dergisi ELLE, PKK’li kadın savaşçıları “Diren!” başlıklı bir yazıda ele aldı. Dergiyi 13 yıl boyunca yöneten Yazı İşleri Müdiresi Valerie Toanian, bu yazı ile dergideki görevine de veda etti.

Elle Dergisi: Kürt kadınları dünyanın şerefidir
Paylaş

Dünyaca ünlü kadın dergisi ELLE, PKK’li kadın savaşçıları “Diren!” başlıklı bir yazıda ele aldı. Dergiyi 13 yıl boyunca yöneten Yazı İşleri Müdiresi Valerie Toranian, bu yazı ile dergideki görevine de veda etti.  

ANF’nin haberine göre, 27 yaşındaki PKK’li Tekoşin’in “IŞİD barbarlarına karşı” savaştığını kaydederek yazısına başlayan Toranian, kadın gerillalara ilişkin yaptığı tasvirlerin ardından “Bu Kürt kadınları 1990’lı yıllarda Türkiye’nin doğusunda otonom bir Kürt devletinin kurulması için mücadele etmeye başladı. Bugün, mücadelelerinin kadın özgürlüğü için, Kürt, Suriyeli, Iraklı, Müslüman, Hıristiyan ya da Êzidi olsun tüm bölgenin kadınlarının özgürlüğü için olduğunun bilincindeler” dedi.

Suriye’de Irak sınırında, Kürt kadınları Halk Savunma Birlikleri’nin en az yüzde 40’ını oluşturuyorlar. Bu fenomenal rakam, bir kadın tarafından öldürüldüklerinde cehenneme gideceklerini düşünen cihatçıları bile panikletiyor. Sayın Başkanlar, Hollande ve Obama, sadece Irak’taki değil Suriye’deki kadın direnişçileri de desteklemek gerekiyor.  Demokratların yardımını iki kat hakkediyorlar. Çünkü onlar erkeklerin yerine barbarlığa karşı mücadele ediyorlar. Çünkü onlar, kadınların tarihinde asla hiçbir şey yazılmadığını söylemek için ayaktalar. Ve gezegenin her tarafındaki uzun ve kaotik özgürlük mücadeleleri daha yeni başlıyor. Onları unutmamak özgür dünyanın tümünün şerefidir. Kadınların yürüyüşü asla durmayacak.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meğer Hong Kong’u karıştıran Watson’muş!

SONRAKİ HABER

\'Ulan İstanbul\', Berkin’i andı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...