30 Eylül 2014 17:44

Mülteciden vinç üstünde eylem

Ankara'da Kızılay Ziya Gökalp Caddesi'nde vince tırmanan Afganistanlı mülteci BM Mülteci Komisyonu yetkilileri ile görüşmek istiyor.

Mülteciden vinç üstünde eylem
Paylaş

Ankara'nın merkezi Kızılay, Afganistan vatandaşı olduğu öğrenilen mültecinin vincin üstünde yaptığı eylemle hareketli saatler yaşadı. Eylemi yapan gencin, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilileriyle görüşmek istediği belirtilldi. Afgan mülteciler geçtiğimiz aylarda, çeşitli eylemlerle üçüncü ülkelere gitmelerine izin verilmesi ya da Türkiye'de insanca yaşayacakları koşulların sağlanması talebiyle eylemler yapmışlardı.

Bugün saat 14.00 sularında  Ziya Gökalp Caddesi üzerinde Mado Pastanesi'nin hemen yanındaki inşaat alanında bulunan vince çıkan ve isminin Cevhat olduğu belirtilen bir mülteci, vincin ucuna kadar ilerledi.

Üzerinde “Meryem Ana Kilisesi” yazan bir afiş taşıyan mültecinin ne amaçla vince çıktığı uzun süre anlaşılamadı. İtfaiye ve polis ekipleri caddeyi trafiğe kaparken, yüzlerce vatandaş endişeli bir şekilde metrelerce yüksekti vince çıkan mülteci genci izledi. Afişin üstüne yazılar yazan mülteci, daha sonra BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilileriyle görüşmek istediğini belirtti.

İtfaiye ve polisin yolu kapatmasına rağmen yaklaşık 2 saat sonra vinç üstündeki gençle iletişime geçmesi dikkat çekerken, gencin mülteci olduğu ve BM ile görüşmek istediğini polis gazetecilerden öğrendi. Ardından İtfaiye merdiveniyle gencin yakınına çıkan ekipler yaklaşık bir saattir mülteciyi ikna çabalarını sürdürdü. Mülteci sonunda ikna edilerek aşağı indirildi.

DAHA ÖNCE AĞIZLARINI DİKMİŞLERDİ

Geçtiğimiz aylarda Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde yaklaşık iki hafta oturma eylemi yapan Afganistanlı mültecilere polis müdahale etmişti. Mülteciler BM önünde kendilerini ateşe verme, ağızlarını dikme gibi eylemler yaparak, mültecilik haklarının sağlanması ya da üçüncü bir ülkeye gitmelerinin sağlanması taleplerini dile getirmişlerdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite dekanının küfrünü duyurdu, işinden atıldı

SONRAKİ HABER

Meğer Hong Kong’u karıştıran Watson’muş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa