30 Eylül 2014 08:55

Passolig’e karşı mücadeleye devam

Taraftar Hakları Derneği, 25 Eylül’de Ankara Adliyesi’nde görülen ve 18 Kasım’a görülen passolig davasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Passolig’e karşı  mücadeleye devam
Paylaş

Taraftar  Hakları Derneği, 25 Eylül’de Ankara Adliyesi’nde görülen ve 18 Kasım’a görülen passolig davasına ilişkin bir açıklama yayınladı. Dernek mücadeleye devam çağrısı yaptı.
Derneğin açıklaması şöyle:

Ülkemizde, adliye salonlarında sahnelenen komedyayı bir kere de bizler canlı şekilde izledik. Davamızın savunucusu avukatlarımızın ısrarlarına rağmen mahkeme başkanı, mağduriyetimizin biran önce giderilmesi yönünde karar vermek yerine davalı konumundaki TFII avukatlarının işi uzatma önündeki taktiklerine yol vermeyi tercih etti. Anlaşılan o ki; dava ve süreç zamana yayılarak, bizlerin pes edeceği bekleniyor.

Ama ne o gün adliye önü ve koridorlarını dolduran yüzlercemizin ne de tribünleri doldurmayan on binlercemizin pes etmeye ya da teslim olmaya niyeti yok.
Onurlu duruşumuzun verdiği mesaj gayet açık ve nettir:

‘Bizlere dayatılan ve kişiliklerimize, kimliklerimize, tribünlerimize saldırı olarak gördüğümüz bu passolig ucubesini İS-TE-Mİ-YO-RUZ!’ Beklentilerin aksine, zaman ilerledikçe sesimiz daha gür çıkıyor ve mücadelemiz yaygınlaşıyor.

Yakın zamana kadar ‘passolig yurttan sesler korosu’nun üyesi olan kişi ve çevreler de, artık durumun ciddiyetini gördüler ve passoligin zararını dillendirmeye başladılar. Artık her hafta, sahada oynanan oyundan çok statların boşluğu ve sessizliği konuşuluyor, yazılıp çiziliyor.

Başta kulüp yöneticilerimiz olmak üzere futbolun içindeki tüm kesimlere bir kere daha sesleniyoruz: ‘Gelin, biran önce bu yanlıştan vazgeçin. Zararın neresinden dönerseniz kârdır.’Günümüz futbol ekonomisinin tekerinin, bizler var olduğu sürece döndüğünün bilincindeyiz. Ve o tekere, çomak sokmasını da biliriz…
Bu yanlışta ısrar ettiğiniz takdirde, işin sadece tribün gelirlerinden yoksun kalmakla sınırlı kalmayacağını da hatırlatmak isteriz. Mağazalardan, yayıncı kuruluşlara kadar geniş bir alanda etkisi olan ‘tüketimden gelen gücümüz’ün farkındayız.

Taraftarlar olarak passolig dayatmasına karşı hukuksal, fiili ve meşru mücadelemiz devam ederken, bizleri ‘potansiyel suçlu ve cezalandırılması gereken kesim’ olarak gören zihniyetin ürünü olan 6222 sayılı yasaya karşı da yeni bir cephe açacağız. Çünkü biliyoruz ki; bugün tribünlere giren ya da girmeyen arkadaşlarımızın mağduriyetinin asıl kaynağı 6222 sayılı yasadır. Daha önce de birçok kere söylediğimiz gibi, tribünlerimizin özgürleşmesi için mücadelemizin esası 6222’nin kaldırılmalısıdır. Bu konuda başta mecliste bulunan vekillerimiz olmak üzere tüm kesimlerin desteğini ve katkısını istiyoruz.

18 Kasım’a ertelenen passolig davasında yine Ankara’da olacağız. Ve ardından 16 Aralık’ta çArşı davası için İstanbul’da buluşacağız. Arma ve futbol sevdamız için dün tribünlerde verdiğimiz mücadelemizi, bugün hem tribünlerde, hem de adliye koridorlarında ve sokaklarda vermeye devam edeceğiz. Ve inanıyoruz ki; son sözü direnenler olarak bizler söyleyeceğiz ve biz kazancağız! (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis vites büyüttü

SONRAKİ HABER

Murat Belge ve Aydın Engin’e suikast tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa