29 Eylül 2014 16:25

Başka bir sergi de mümkün!

OPEN Studio Days ya da Açık Stüdyo Günleri İstanbul’da ilk defa bu yıl gerçekleşti. Viyana’ da yaşayan ama “bir ayağım hep İstanbul’ da” diyen Juliane Saupe ve Deniz Beşer tarafından yürütülen etkinlik, kar amacı gütmeyen, bağımsız bir oluşum.

Başka bir sergi de mümkün!
Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul


OPEN Studio Days ya da Açık Stüdyo Günleri İstanbul’da ilk defa bu yıl gerçekleşti. Viyana’ da yaşayan ama “bir ayağım hep İstanbul’ da” diyen Juliane Saupe ve Deniz Beşer  tarafından yürütülen etkinlik, kar  amacı gütmeyen, bağımsız bir oluşum.

Juliane Saupe ve Deniz Beşer resim, heykel, karikatür, fotoğraf,  video art, serigrafi, illüstrasyon, graffiti, tekstil işlerinin ayrı ayrı ve bir arada harmanlanarak oluşturulan inter-disipliner sanat anlayışlarını üreten sanatçılara çağrı yaparak geniş bir sergi ağı oluşturmuş.  27-28 Eylül’de Nişantaşı, Tarlabaşı, Cihangir, Taksim, Karaköy, Galata’ da bulunan stüdyoların oluşturduğu sergi ağında 12 ayrı mekana yayılmış.

Deniz Beşer, Gülçin Uzun, Erbil Sivaslıoğlu, Şule Yiğit, Koff Animation ve daha birçok sanatçının da katıldığı bu sergiler gruplar halinde gezilebiliyor. Maceraya Nişantaşı’ndan başlayan ekibe ben Tarlabaşı’nda dahil olabildim. Deniz Beşer ve Sedef Karakaş’ ın çizimleriyle, çıkardıkları fanzinlerin de görülebileceği sergi, Sıraselviler’ de Gülçin Uzun’ un resim ve karakalem eskiz çalışmaları, Cihangir’de Şebnem Çakaloğulları’nın çizdiği resim ve illüstrasyonlarla, Bitti Gitti ekibinden Erbil Sivaslıoğlu ve Kerem Güneş’in serigrafi, el yapımı ahşap iğne deliği kameradan ve daha bir çok sanatçının yapıtlarını Galata’da sonlandırarak görebilirsiniz. Ayrıca yıllarca İstanbul’ da yaşayan biri olarak, serginin bu rotasıyla İstanbul’ u gezmenin çok güzel bir duygu olduğunu söyleyebilirim.

Bu seneki yoğun katılımdan dolayı aynı etkinliği daha çok sayıda sanatçı ve eserleriyle ve Anadolu yakası da dahil olmak üzere her iki yakada da gerçekleştirilmesi planlanan Açık Stüdyo Günleri gelecek yıl katılımcılarını bekliyor.



 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de adliye önünde gözaltı protestosu

SONRAKİ HABER

3 bin kişi siyanürlü havuza karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...