26 Eylül 2014 17:10

Ebru Torun davasında kamu güvenliği bahanesi

İstanbul Ümraniye’de eşinin kardeşi tarafından 17 bıçak darbesiyle katledilen Ebru Torun’un ölümüne ilişkin açılan davanın 3. duruşmasında mahkeme heyeti kamu güvenliğini gerekçe göstererek izleyicileri ve basını duruşma salonuna almadı.

Ebru Torun davasında kamu güvenliği bahanesi
Paylaş

İstanbul Ümraniye’de eşinin kardeşi tarafından 17 bıçak darbesiyle katledilen Ebru Torun’un ölümüne ilişkin açılan davanın 3. duruşmasında mahkeme heyeti kamu güvenliğini gerekçe göstererek izleyicileri ve basını duruşma salonuna almadı.

Sürekli şiddet gördüğü için eşinden boşanmak isteyen Torun, her seferinde eşinin ve ailesinin ölüm tehditleri yüzünden boşanmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. 29 Kasım 2013 tarihinde ise Torun eşinin kardeşi Servet Bilik tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Torun’un öldürülmesine ilişkin açılan davanın 3. duruşması dün İstanbul Anadolu Adliyesi  4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Yaklaşık 2 saat gecikmeli başlayan duruşmaya, sadece tutuklu sanık Servet Bilik, katledilen Ebru Torun’un  annesi Makbule Torun ve babası Ayhan Torun ile avukatlar katılabildi. Müdahil avukatların, mahkemenin verdiği kapalı yargılama kararının kaldırılması ile olay yerinde keşif yapılması talepleri mahkemece reddedildi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamı ile cezai ehliyetinin olup olmadığı ile ilgili rapor düzenlenmesi Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesince düzenlenecek raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı 11 Aralık  tarihine erteledi.

‘AİLE DE SUÇ ORTAĞI’

Öte yandan duruşma öncesi Ebru Torun’un ailesi ve Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyeleri, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Handan Özbilgen; “Kocasının ailesi tarafından azmettirilen, kocasının kardeşi Servet Bilik, tasarlayarak, planlayarak Ebru’yu katletti.” dedi. Katil zanlısının bütün kadın cinayeti davalarındaki “alışılmış” bahanelerle kendini savunmaya çalıştığını söyleyen Özbilgen, katil zanlısı Servet Bilik’in, tamamen tahrik indiriminden yararlanmaya yönelik bir savunma yapmaya çalıştığını kaydetti. Ebru’nun bıçak darbeleri ile katledildiği sırada, evde bulunan diğer aile üyelerinin saldırgana hiçbir müdahalede bulunmadığı ifade eden Özbilgen, “Herkes görmedik, duymadığı oynuyor. Katil kadar, onu azmettiren ailesi de Ebru’nun katledilmesinde suç ortağıdır” dedi. Özbilgen, “Erkek adalet değil gerçek adalet talebimiz ile Ebru’nun katilinin kasten insan öldürmekten cezalandırılması için bu davanın ve diğer kadın cinayeti davalarının takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye devam etti. Açıklamada, daha sonra Ebru’nun yaşadığı fiziksel ve psikolojik şiddeti, kaleme aldığı mektuplarından bölümler okundu. Eylemde, mahkeme heyeti tarafından hukuki delil niteliğindeki bu mektupların dikkate alınmadığı da kaydedildi.  (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Otobüs hattı iptal, öğrenciler mağdur

SONRAKİ HABER

Hükümet tehdidi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...