23 Eylül 2014 23:44

Kobanê’deki katliamlara karşı eylemler sürüyor

Ortadoğu’da yaşanan savaşa ve IŞİD’in Kobanê’de yaptığı katliamlara karşı Ankara Dayanışması, Güvenpark'ta oturma eylemi yaptı.

Paylaş

Ortadoğu’da yaşanan savaşa ve IŞİD’in Kobanê’de yaptığı katliamlara karşı Ankara Dayanışması bir oturma eylemi gerçekleştirdi. 18.30’da Güvenpark’ta toplanan Dayanışma 19.30’a kadar eylemini sürdürdü. “Kobanê halkı yalnız değildir”, “Bîjî berxwedana Kobanê”, “Katil AKP Ortadoğu’dan defol” sloganları atan Dayanışma sıkı sık alkışlarla, zılgıtlarla protestolarını sürdürdüler. Eğitim Sen’in eğitimdeki gericiliğe ve sürgünlere karşı 24 Eylül'de yapacağı grevi hatırlatan Dayanışma halkı da bu greve destek vermeye çağırdı.  

Ankara Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Harun Çakmak, IŞİD’in 49 Türkiyeli rehine karşılığı aldığı veya AKP’nin kendilerine verdiği silahlarla Kobanê halkını vurduğunu hatırlatarak Kobanê’yi ele geçirmeye çalıştığını belirtti. Türkiye sınırına gelen Kobanêlilerin burada da Türkiyeli askerlerce saldırıya uğratıldığını söyleyen Çakmak ölümleri durdurmak için sınıra yığılanların öldürmek kastıyla ateş açtığını ifade etti. “IŞİD Kobanê’yi AKP Suruç’u kuşatmış durumda. Ortadoğu’da adeta 3. Dünya savaşı yaşanıyor. Bu savaşın temel hedefi Rojava devrimini yenilgiye uğratmaktır. Emperyalist güçlerin ve Türkiyenin temel hedefi budur. Ortadoğu halkları bu yüzden katlediliyor. Ama biz buna karşı birliği ve kardeşliği kuşanacağız” diyen Çakmak tarihi diktatörlerin değil halkların yazacağını vurguladı. Kobanê’de insanlar öldürülürken sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Çakmak halka Kobanê halkıyla dayanışma çağrısı yaptı ve eylemlerin sürdürüleceğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD saldırısında el Nusra\'nın Türkiyeli komutanı öldürüldü

SONRAKİ HABER

Enseyi karartmayanlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...