23 Eylül 2014 18:09

Polis ve asker sınırda yine saldırdı

Kobanê sınırında bulunan ve YPG direnişine destek vermek amacıyla Suruç'un Dewşen köyünde toplanan kitleye polis ve asker zırhlı araçlarla saldırdı.

Polis ve asker sınırda yine saldırdı
Paylaş

Kobanê sınırında bulunan ve YPG direnişine destek vermek amacıyla Suruç'un Dewşen köyünde toplanan kitleye polis ve asker zırhlı araçlarla saldırdı.

Suruç'un Dewşen köyüne sabah saatlerinde giderek Kobanê direnişine destek veren kitleye polis ve asker saldırdı. Çok sayıda TOMA, akrep ve kirpi gibi zırhlı araçlarla kitleye saldıran polis ve asker çok sayıda gaz bombası kullandı. Kitle de gaz bombalarına taşlarla karşılık vererek, "Bijî Berxwedana Kobanê" sloganını attı.

GAZETECİLERE SALDIRI

Kitleye müdahale eden polis ve asker gazetecilere de saldırdı. Polis ve asker, haber takibinde bulunan gazetecilerin bulunduğu bölgeye yoğun bir şekilde tazyikli su sıktı ve gaz bombası attı. Gazeteciler, gazeteci kimliklerini göstermesine rağmen saldırılarına devam eden polis ve asker, gazetecileri gözaltına almaya çalıştı. TV10'a ait canlı yayın aracını durduran askerler, televizyonun çalışanı gazeteci Turabi Kişin'i gözaltına almaya çalıştı.

Askerin saldırısına ve gözaltına alma girişimine tepki gösteren gazeteciler, Kişin'in gözaltına alınmasına izin vermedi.

YAŞLILARA SALDIRI

Öte yandan kitleye yoğun gaz bombası atılması sonucu yaralanan 60 yaşlarındaki iki yaşlı yurttaş, gazetecilerin araçlarına sığındı. Saldırılarına burada da devam eden polis ve asker, yaralı yaşlılardan birini gözaltına alırken, diğer yaşlıyı ise darp ettikten sonra saldırı yerinde bıraktılar. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP heyeti iki gündür hükümetle görüşüyor

SONRAKİ HABER

Hatay\'da bir er ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...