23 Eylül 2014 16:43

ABD bombası düşünce, IŞİD 'terörist' oldu

IŞİD’e terörist dememek için özel çaba gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM toplantıları için gittiği New York’ta, ABD'nin Suriye'de vurduğu IŞİD için 'terör örgütü' dedi.

ABD bombası düşünce, IŞİD \'terörist\' oldu
Paylaş

IŞİD’e terörist dememek için özel çaba gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM toplantıları için gittiği New York’ta, ABD Suriye de IŞİD’i vurunca IŞİD’e “terör örgütü” dedi.

Erdoğan New York’ta PBS’in ünlü röportajcısı Charlie Rose’a konuştu. IŞİD’e yönelik hava saldırıları için “Müdahalenin bir boyutu, mücadelenin tamamı değil” diyen Erdoğan, örgütün bölgeden silinebilmesi için Irak ve Suriye’nin birlikte düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Al Jazeera’nin haberine göre Erdoğan, halifelik ilan edip kendisini İslam Devleti olarak sunan IŞİD’in bir devlet olmadığını vurguladı. Kimsenin IŞİD’e devlet demediğini söyleyen Erdoğan, “Hayır devlet değiller. Bu kabul edilemez. Bu bir terör örgütüdür. Onlar kendilerini istediği gibi tanımlayabilirler ama bu bizim onları öyle kabul edeceğimiz anlamına gelmez” dedi. Erdoğan IŞİD’e karşı koalisyon ve hava harekatları üzerinden geliştirilen stratejinin de eksik olduğunu söyleyerek, “IŞİD bataklığının kurutulması için Irak ve Suriye’ye birlikte bakılmalı. Bataklığın bir ayağı Suriye’de bir ayağı Irak’ta. Bu bataklığın buralardan tamamen temizlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK’

Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye desteğini de yineleyen Cumhurbaşkanı, “IŞİD saldırısıyla Musul’da yaşananlar şimdi de Kobani’de yaşanıyor. Hava saldırıları müdahalenin bir boyutu, mücadelenin tamamı değil. Türkiye deneyimi çerçevesinde IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni yapacak” ifadelerini kullandı.

GÜLEN’İ İSTEDİĞİNİ YALANLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nden BM binasına geçerken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazeteci “Dış İlişkiler Konseyi Başkanı bir tweetinde ‘Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’dan Fethullah Gülen’i istedi, ama vermedi’ şeklinde tweet attığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Ben öyle bir şey söylemedim” şeklinde cevap verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dönüp savaşa katıldılar

SONRAKİ HABER

Enver Aysever\'in programı tamamen kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...