23 Eylül 2014 06:00

Yarınki grev, eğitimdeki tüm yanlışlara karşı

Eğitim emekçileri eğitimde rotasyona, yöneticilerin kıyımına, imam hatip dayatmasına, performansa dayalı çalışmaya, 4+4+4 sistemine ‘dur’ demek için 24 Eylül’de tüm Türkiye’de greve çıkıyor. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir'le eğitimde yaşanan sıkıntıları ve grevi konuştuk.

Yarınki grev, eğitimdeki tüm yanlışlara karşı
Paylaş

Eylem LODOS
Eskişehir

Eğitim emekçileri eğitimde rotasyona, yöneticilerin kıyımına, imam hatip dayatmasına, performansa dayalı çalışmaya, 4+4+4 sistemine ‘dur’ demek için 24 Eylül’de tüm Türkiye’de greve çıkıyor. Eskişehir’de de Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi’nin bulunduğu şehirde bazı siyasi partilerin gençlik örgütleri de greve destek vererek dersleri boykot edecek. Grev öncesi Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir'le eğitimde yaşanan sıkıntıları ve grevi konuştuk.

‘YAP-BOZ TAHTASINA DÖNÜŞTÜRDÜLER’

Eğitimin yap-boz tahtasına dönüştürüldüğünü anlatan Serkan Demir, bu süreçte öğrencilerin, velilerin, öğretmenlerin ve sendikaların dışlandığını kaydetti. Demir, “Şu anda eğitimin her alanı AKP’nin müdahalesine açık. Bu grev adımının Türk Eğitim Sen’den gelmesi önemli. Buradan bir grev kararı çıktı. Eğitim Sen’in bu süreçte daha atak, heyecanlı olmasını istiyoruz” dedi.

Yaptıkları çalışmalardan da bahseden Demir, “Grevin duyulması için başta tramvay durakları olmak üzere şehrin birçok noktasına afişler, pankartlar astık. Grevi Eskişehirlilere anlatmak için bildiriler ve kapsayıcı afişler hazırlandık” dedi. Grevde öğrencileri, velileri, sendikalı olan-olmayan hatta Eğitim Bir Sen’in tabanına seslenen kapsayıcı talepleri ön plana çıkardıklarını anlatan Demir, “Okullarda bu grevin sadece müdür atamalarına karşı olduğuna dair bir algı var, ancak bu grev TEOG yerleştirmelerinde yaşanan rezalete, anaokullarının yarım güne indirilmesine, okul dönüşümlerindeki hatalara karşı” diye konuştu.

Eskişehir’de okul dönüşümlerinde çok yanlışlar yapıldığını vurgulayan Demir, “Yıkılan, yerleri değiştirilen okullar var. Milli Eğitim’e gittiğimizde bu okulların dönüşümü hakkında bizimle temas halinde olmalarını, buraya görüş bildirmek istediğimizi söyledik. Çoğu zamanda yerelde hatalar yapıldığını görüyoruz” dedi.

“Orta öğretim kurumlar yönetmeliğindeki değişiklikler ve ibadethane konusu yeterince tartışılmıyor ama öğrenciler arasında problem yaratacak. Velileri ve öğretmenleri karşı karşıya getirecek” diyen Demir, “Gerçek, özgürlükçü bir laiklik anlayışına sahibiz. Kişilerin etnik yapısıyla, mezhebi ile uğraşılmaması gerekiyor” diye konuştu.

Günlerdir merkezi okulları gezdiklerini, kapsayıcı konuşmalar yaptıklarını dile getiren Demir, “Okulların demokrasinin, özgür düşüncenin ve bilimsel eğitimin yuvası olmasını istiyoruz. Bütün çabamız da bu yönde” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Baba, beslenme kabı aldın mı?

SONRAKİ HABER

Ortak mücadele, tüm saldırılara karşı emekçilerin panzehiridir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...