22 Eylül 2014 17:54

LOB, tam bağımsız filmler için hazır

Bağımsız filmler yapmak üzere Mustafa Nuri, Ceylan Naz Baycan ve Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan LOB’a ait. LOB, “Online ’da özgürlük var. Online’da özgür filmler var!” diyerek bağımsız filmler için yeni bir kapı açmayı planlıyor.

LOB, tam bağımsız filmler için hazır
Paylaş

“Geleneksel film yapma düzeninde fikirlerin harcanması, heyecanların yok edilmesi, süreçlerin uzunluğu ciddi bir motivasyon kaybıyla birlikte özellikle yepyeni yeteneklerin sektörden hızla uzaklaşmasına sebep oluyor.

Geleneksel sürece kafa tutan yeni bir yol aralamak, değişen dünyaya ve hızına eşlik etmek istiyoruz! Kendi medyamızı, kendi fikrimizi, kendi kitlemizi yaratma, ve özgür bakışımızı güçlendirme ve olgunlaştırma arzusuyla yeni bir oluşuma hayat veriyoruz.

Biz gücünü izleyicisinden alan, dijital dünyada var olan, hızlı, heyecanlı ve her şeyiyle bağımsız filmler yapma peşindeyiz…”

Bu sözler bağımsız filmler yapmak üzere Mustafa Nuri, Ceylan Naz Baycan ve Zeynep Özbatur Atakan tarafından kurulan LOB’a ait. LOB, “Online ’da özgürlük var. Online’da özgür filmler var!” diyerek bağımsız filmler için yeni bir kapı açmayı planlıyor.

Türkiye’de film yapımında bir ilk olmayı hedefleyen LOB, yeni yollar, alışılmışın dışında konular ve yöntemler kullanmayı hedeflerken, tam bağımsız filmler yapabilmek amacıyla yeniliklerin peşinde koşan bir ekip. LOB’un ilk projesi ise, her aşaması online olarak projelendirilmiş üç kısa film serisinden oluşan “Gerçek Gizlidir” filmlerini, dünyada sıkça kullanılan ama Türkiye’de henüz alışkanlık haline gelmemiş ‘Kitlesel Fonlama’ yöntemiyle hayata geçirmek.

Film yapımında bağımsızlığından ve yaratıcılığından ödün vermek zorunda kalan yönetmen, yapımcı ve oyunculara ilham olmayı hedefleyen LOB, ‘Kitlesel Fonlama’ yöntemiyle proje, yapım ve yapım sonrası bütçesini gerçekleştirecek ve bu üç kısa filmin çekimi, dağıtımı ve yayınını da online olarak gerçekleştirecek.

Ruh ikizini arayan 40’lı yaşlarında bir adam, yaşlanmanın yasaklandığı bir ülkede yolun sonuna gelmiş bir kadın ve bir kaza sonrası kadere kafa tutan bir adamın hikayelerinin yer aldığı üç kısa filmin yapım ve yapım sonrası bütçeleri oluşturulsa da LOB ekibi, bu konuda her zaman desteğe ihtiyaç olduğunun da altını çiziyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

The Cinematic Orchestra İstanbul’a geliyor

SONRAKİ HABER

TRT’yi öve öve bitiremedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...