22 Eylül 2014 16:31

Sahipsiz olduğumuz için ölüyoruz

İstanbul Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Emine Sabit Bayrak İmam Hatip Ortaokulu’ unda yıllardır çalışmayan asansörü tamir etmeye çalışırken asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitiren hizmetli Yüksel Cebar’ın ağabeyi Veysel Cebar, “Sahipsiz olduğumuz için ölüyoruz” dedi.

Sahipsiz olduğumuz için ölüyoruz
Paylaş

İstanbul Gaziosmanpaşa  Karayolları Mahallesi Emine Sabit Bayrak İmam Hatip Ortaokulu’ unda yıllardır çalışmayan asansörü tamir etmeye çalışırken asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitiren hizmetli Yüksel Cebar’ın ağabeyi Veysel Cebar, “Sahipsiz olduğumuz için ölüyoruz” dedi.

Yüksel Cebar, okula yeni atanan müdürün verdiği talimatla, yıllardır kullanılmayan okul asansörünü tamir etmeye çalışırken asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Babasının sigortasının faciadan bir gün önce yapıldığı bilgisini veren Berkan Cebar, hastanenin olay yerine beş dakika mesafede olmasına rağmen ambulansın çok geç gönderildiğini söyledi.

ÖLÜMÜNDEN BİR GÜN ÖNCE SİGORTALI

Berkan Cebar, okulun lojmanlarında kira bedeline karşılık olarak babasının okulda gece bekçilik ve gündüzleri de tadilat ve temizlik işleriyle ilgilendiğini annesinin de aynı okuldaki temizlik işleri ve çay ocağına baktığını söyledi. Cebar, babasının 1 yıl önce okulda çalışmaya başladığını ancak sigortasının faciadan bir gün önce okula yeni atanan müdür tarafından yapıldığını kaydetti.

‘AMBULANS GEÇ GELDİ’

Yeni atanan okul müdürünün, okuldaki asansörü görmek istediğini ve yıllardır çalışmayan asansörün tamir edilmesi gerektiğini söylediğini aktaran Cebar, “Babam da asansörü tamir etmek istemiş ancak asansör kapısını açar açmaz asansör boşluğuna düşmüş” dedi. Olaydan hemen sonra itfaiye ve ambulansın çağırıldığını belirten Cebar, “Hastane okulun arka sokağında yer alıyor ama ambulans haber verilmesine rağmen olaydan 20 dakika sonra olay yerine geldi” diye konuştu.

‘KORİDORDA BEKLETİLDİ’ İDDİASI

Cebar’ ın abisi Veysel Cebar ise aldıkları haber üzerine gittikleri hastanede, kardeşinin koridorda bekletildiğini herhangi bir müdahalenin yapılmadığını söyledi. Hastane yönetiminin kendilerine yoğun bakım ünitesinde yer olmadığını söylendiğini aktaran abi Cebar, “İstanbul’daki tüm hastaneleri telefonla aradık ama hiçbir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yer yoktu” dedi. Kardeşinin yaşamını yitirmesine ilişkin “Biz sahipsiz olduğumuz için ölüyoruz” diyen Cebar, yıllardır bakımı yapılmayan asansörün kapısının çocuklar tarafından dahi açıldığını ve aynı facianın bir öğrencinin başına da gelebileceğini ifade etti.

Savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığı bilgisini veren Cebar, dava açmaya hazırlandıklarını söyledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YİBO ayrı taşımalı eğitim ayrı eziyet

SONRAKİ HABER

Soma’da iki şirkete 4 milyarlık kıyak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...