22 Eylül 2014 12:55

Sınırdaki saldırıda yaralı sayısı artıyor

Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı Etmanik köyünde asker ve polislerin tazyikli su, gaz bombası ve gerçek mermilerle gerçekleştirdiği saldırı sırasında çok sayıda kişi yaralandı.

Sınırdaki saldırıda yaralı sayısı artıyor
Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı Etmanik köyünde asker ve polislerin tazyikli su, gaz bombası ve gerçek mermilerle gerçekleştirdiği müdahale sırasında çok sayıda kişi yaralandı.

Etmanik köyünde yüzlerce asker ve polis tarafından tazyikli su, gaz bombası ve gerçek mermilerle yapılan saldırıda çok sayıda yaralı var. Cihan Akdemir isimli bir yurttaş ayağına gelen gaz kapsülü ile yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hayrettin Kaçak isimli bir yurttaş ise kalbine isabet eden gaz bombası kapsülü ile yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

GÖZALTI VE HABERCİLERE TEHDİT

İsmi öğrenilmeyen genç bir yurttaş ise, jandarma tarafından gözaltına alındı. Yüzü kanlar içinde olan gencin bütün itirazlarına rağmen apar topar bir askeri aracın içine konuldu. Basın mensuplarının fotoğraf çekmesine izin vermeyen polis ve askerler, habercileri haklarında işlem yapmakla tehdit edip, çekimleri engellemeye çalıştı. Polis ve asker, gazetecileri olay yerinden uzaklaştırmak için sürekli tehditlerde bulundu.

GAZETECİ YARALANDI

Olay esnasında Hürriyet gazetesinin muhabiri de ayağına gelen gaz bombasıyla yaralandı. Çatışmalar geniş alanlara yayılırken, halk askerlere karşı başlattığı direniş sonucu polis ve jandarma bulundukları yerlerden geriye çekiliyor.

Askeri araçlarda, "Çocuklar büyükler sizi kandırıyor" anonsu yaparken, halk halay, zeybek ve sloganlarla karşılık veriyor. Kürt olan askerlere de seslenen gençler, "siz halkınıza nasıl gaz sıkıyorsunuz, hiç mi onurunuz yok" dedi. Askeri araçlar halka karşı ırkçı ve milliyetçi marşlar çalarak, saldırıya devam ediyor. (DİHA)


 

ÖNCEKİ HABER

Vekiller Ban Ki-mun\'dan randevu istedi

SONRAKİ HABER

Aydın\'da maden işçilerine polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...