21 Eylül 2014 19:49

Merhaba Kobanê

Kardeş Türküler, “Barış Zamanı” konser etkinlikleri kapsamında dün Antep’teydi. Konserde Kardeş Türküler sahnesinde Sezen Aksu ve Ara Dınkjıan birlikte sahne aldı.

Merhaba Kobanê
Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Kardeş Türküler, “Barış Zamanı” konser etkinlikleri kapsamında dün Antep’teydi. Konserde Kardeş Türküler sahnesinde Sezen Aksu ve Ara Dınkjıan birlikte sahne aldı.

Kardeş Türküler, konsere “Anadilinde eğitim görenlere merhaba, Kobanê merhaba, Rojava merhaba” diyerek, Rojava için yazılıp bestelenen şarkılarıyla başladı. Konseri GAÜN Rektörü Yavuz Çoşkun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de aralarında olduğu bir çok konuğun yanı sıra binlerce kişi izledi. 

Grup,“Burası ne son ne başlangıç. Ne yeni ne de yıllanmış. Durmuşuz. Bir yol ağzındayız. Burası hem barış hem yola çıkış” sözleriyle Rojava’ya yönelik saldırılara dikkat çekti.  Grup solistlerinden Feryal Öney, “Memlekette, Dünyada bunca şey olurken, insanlar insanlara gözünü kırpmadan kıyarken, sahiden şarkı söylemek, sahiden konser vermek çok zor oluyor. Ama her seferinde diyoruz ki biz beraberken, bir aradayken, birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Birlikte dua etmek, birlikte yas tutmak, birlikte halay çekmek ardından umutlanmak, umutlanarak ayrılmak hepimize iyi gelir, şifa gibi geliyor. ” dedi.

Grubun diğer solisti Vedat Yıldırım, “Rojava Kobanê halkı sınırda. Onlar bizim vicdanımız da, onlara merhaba. Anadilinde eğitim gören çocuklar, onlar da onurumuz, onlara da merhaba” dedi.

‘DİLİMİZİ SEÇEMİYORUZ CANIM ARKADAŞLARIM’

Konserin ilk bölümünün ardından ikinci bölüm Kardeş Türküler, Ara Dinkjıan ve Sezen Aksu’yla devam etti. Sahneye çıkan Sezen Aksu, “biliyorsunuz ben bir ermeni geliniyim.  2002 yılında ilk Kürtçe okuduğum zaman, asker ayağa kalktı. Herkes ayağa kalktı. Ama ben hazırdım. “ringe çıkan yumruk yer.”  Bana anamın dilimi yasaklayacak olan adamın alnını karışlarım. Dövüşe dövüşe geldim dövüşe dövüşe gidiyorum” dedi. Aksu sözlerini bitirdiğinde izleyiciler tarafından alkışlarla  “Arkandayız” tezahüratları yükseldi. Aksu, son olarak “Hiçbirimiz kendi dilimizi seçerek gelmiyoruz canım güzel arkadaşlarım” dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin rehine gizemi

SONRAKİ HABER

Yüzeyde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...