21 Eylül 2014 18:59

Savaşa ve katliamlara karşı halkların dayanışmasını büyütelim!

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Gebze’de Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto ve Kobanê halkına destek için yeni çarşı girişinde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Savaşa ve katliamlara karşı halkların dayanışmasını büyütelim!
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Gebze’de Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto ve Kobanê halkına destek için yeni çarşı girişinde toplanarak  bir basın açıklaması yaptı. Gebze Moda giyim önünde toplanan kitle, Gebze Eski Çarsı’ya kadar yürüyerek basın açıklamasını gerçekleştirdi. “Orta Doğu IŞİD’e mezar olacak”,  “Katil IŞİD işbirlikçi AKP’ sloganlarıyla yürüyen kitle Gebze halkına IŞİD’in ve IŞİD’i yaratan AKP ve ABD’nin gerçek yüzlerini  ve IŞİD’e yapılan yardımları anlatmak için bilgilendirme yaptı.

Yapılan eylemde basın açıklamasını Gebze Emek Partisi İlçe  Başkanı  Hasan Atik okudu. IŞİD’in Musul ve Şengal’in ardından 15 Eylül’den bu yana Suriye-Rojava kantonlarından Kobane’ye ağır silahlarla saldırdığını hatırlatan Atik; “Türkmen, Ezidi, Alevi, Sunni demeden kırımdan geçiren IŞİD’in hedefinde şimdi Kobane’de yaşayan Kürtler var. IŞİD çetelerinden kaçan yüzlerce Kobaneli, Urfa Suruç sınırından Türkiye topraklarına sığınıyor. Barbarlık ve zulüm insanları evlerinden, yurtlarından, geçmişlerinden ve de geleceklerinden koparıyor…” dedi.

AKP’YE GÖRE IŞİD TERÖRİST DEĞİL ‘YABANCI SAVAŞÇI’

IŞİD’in Suriye ve Irak’ta palazlanmasını sağlayan, sınırları teröristlerin geçişine açarak, her türlü lojistik desteği sağlayanın AKP Hükümeti olduğuna dikkat çeken Atik; “IŞİD’e karşı mücadele etmek bir tarafa IŞİD saldırılarını Rojava devrimini boğmaya yönelik bir işgal planının gerekçesi yapmanın peşinde koşuyor. Bunun da ötesinde var gücüyle Kobanê'ye saldıran IŞİD'e Türkiye'den silahların taşındığı iddialarının hemen ardından IŞİD'in 49 Türk rehineyi bırakması IŞİD ve AKP arasındaki ilişki ve işbirliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. IŞİD’e terör örgütü bile diyemeyen Hükümet ve Cumhurbaşkanı bu eli kanlı örgütünü ‘yabancı savaşçılar’ olarak adlandırmaktadır.

ÇÖZÜM EMPERYALİZME KARŞI HALKLARIN ORTAK MÜCADELESİNDE

Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmek üzere; IŞİD terörünü bahane ederek, tıpkı Afganistan ve Irak işgallerinde olduğu gibi kurtarıcı rolüne soyunan ABD’nin, Ortadoğu’ya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyeceğini vurgulayana Atik; “Barış ve özgürlükler ancak emperyalizme karşı halkların ortak mücadelesi ile gelecektir. Emek Partisi olarak; tüm Türkiye halkını Ortadoğu’da savaşa ve emperyalist müdahalelere hayır demek için antiemperyalist mücadeleyi yükseltmeye ve AKP Hükümeti’nin ülkemizi Ortadoğu’daki savaş batağına çekme girişimlerine karşı birleşmeye çağırıyoruz. Kışkırtma ve karşı karşıya getirme girişimlerine karşı; Gün, IŞİD zulmü ve katliamdan kaçarak ülkemize sığınan ezidi, Kürt, Türkmen halklarıyla dayanışma günüdür”  dedi. (Gebze/ EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri’den Kobanê’ye destek çağrısı

SONRAKİ HABER

‘IŞİD terörüne dur de’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...