21 Eylül 2014 18:41

Kayseri’den Kobanê’ye destek çağrısı

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü, IŞİD’in Kobanê’ye yapmış olduğu saldırıları protesto etmek için Kayseri Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya HDP, Eğit-Der, Eğitim-Sen ve Hacı Bektaşi Veli Derneği destek verdi.

Kayseri’den Kobanê’ye destek çağrısı
Paylaş

Hakan Yıldız
Kayseri

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü, IŞİD’in Kobanê’ye yapmış olduğu saldırıları protesto etmek için Kayseri Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya HDP, Eğit-Der, Eğitim-Sen ve Hacı Bektaşi Veli Derneği destek verdi.  Açıklamada sık sık “Kobanê halkı yalnız değildir”, “BıjiberxwedaneKobanê”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP” sloganları atıldı

Açıklamayı okuyan Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşoluk, “İnsanlık düşmanı IŞİD hiç hız kesmeden katliam ve barbarlığına devam etmektedir. Son saldırısında Urfa-Suruç sınırında bulunan Kobanê’ye kadar gelmiştir. Türkiye’nin gözü önünde Kobanê çevresini kuşatmış, bölge halkları için büyük bir tehlike oluşturduğunu göstermiştir. Ancak Türkiye’ninIŞİD’i durdurma konusunda kararlı tutum alması için yapılan çağrılar yanıtsız kalmıştır. Aksine hükümet türlü bahanelerle IŞİD’e destek olmaktadır.’’ dedi.

OPERASYON MU, PAZARLIK MI?

Gümüşoluk, “ 49 rehinenin serbest bırakılması çok açıktır ki bir pazarlık sonucunda olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, rehinelerin kurtuluşunu “başarılı bir operasyon” olarak adlandırsa da Davutoğlu tarafından yapılan açıklamada bu yalanlanmış “MiT’in çalışması ile çatışmasız şekilde alınmıştır.’’ diyerek ifade edilmiştir. FakatIŞİD’den yapılan açıklamalar göz önüne alındığında ortada bir pazarlık söz konusudur. Peki, bu pazarlık nedir? Hükümet IŞİD’e katliam yapması için silah mı vermiştir? Rehineler karşılığında ne verilmiştir? Bu sorular henüz yanıtsız bırakılmıştır. Hükümet derhal bu soruları yanıtlamalıdır.’’  şeklinde konuştu.

IŞİD ZULMÜNE KARŞI  KOBANÊ HALKLARIYLA DAYANIŞMAYA

Gümüşoluk “IŞİD, Kobanê’yi halkların ve inançların demokratik birliğine dayanan Rojava kantonlarını kendi önündeki en önemli engel olarak görmekte ve bu nedenle Musul’da elde ettiği ağır silahlarla Kobanê’ye saldırmaktadır. Bu yüzdendir ki Kobanê halklarına yönelik yapılan bu saldırılar sadece kürtler için değil, her milliyet ve inançtan bölge halklarının geleceğini etkilemektedir. Emek Partisi olarak bölge halklarınıKobanê direnişini sahiplenmeye, seferberlik ruhuyla dayanışmayı büyütmeye çağıyoruz.’’ diyerek açıklamayı sonlandırdı.
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlılar Kobanêliler ile bir olmak üzere yola çıktı

SONRAKİ HABER

Savaşa ve katliamlara karşı halkların dayanışmasını büyütelim!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa