21 Eylül 2014 14:29

Küresel iklim değişikliği sadece kutup ayılarını ilgilendirmiyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un çağrısı ile 23 Eylül 2014 tarihinde New York'ta dünya liderleri bir kez daha iklim değişikliğini görüşmek üzere bir araya gelecek. Dünyanın dört bir yanında yaşam savunucuları iklim değişikliklerinin yarattığı olumsuz gidişe dur demek için sokaklardaydı.

Küresel iklim değişikliği sadece kutup ayılarını ilgilendirmiyor
Paylaş

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un çağrısı ile 23 Eylül 2014 tarihinde New York'ta dünya liderleri bir kez daha iklim değişikliğini görüşmek üzere bir araya gelecek. Dünyanın dört bir yanında yaşam savunucuları iklim değişikliklerinin yarattığı olumsuz gidişe dur demek için sokaklardaydı. Adana'da da Adana Çevre Platformu ve Yeşil Pedal üyeleri İnönü Parkı'ndan Atatürk Parkı’na yürüyerek küresel iklim değişikliğine sebep olan politikaları protesto etti. Burada ortak basın açıklamasını okuyan Diş Hekimi Peri Nacar, konunun sadece kutup ayılarını ilgilendirmediğini; insanların da aşırı yağışlarla birlikte yaşanan kuraklıklarla, göllerde, nehirlerde, yeraltında yaşanan suların çekiliyor olması ile gerçekleri yaşayarak öğrendiğini dile getirdi.

Küresel iklim değişikliğinin temel sebebinin atmosfere yapılan karbon salınımı olduğunu belirten Nacar, “Kömür santrallerini düşünelim. her gün, her ay, her yıl binlerce ton karbon, metan ve daha nice zararlı gazı kim atmosfere salıyor?" diye sordu. Adana, Ceyhan, Erzin ve İskenderun'daki projelerle bölgede 10'a yakın santral yapılmak istendiğini dile getiren Nacar, Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde Sabancı Holding tarafından yapılan santralin çalışmak üzere olduğunu dile getirdi.

Enerji ve ulaşım sektöründe büyük paralar kazanan tekellerin BM'nin daha önce yaptığı toplantılara müdahalede bulunduğuna dikkat çeken Nacar, insanın ve dünyanın sömürülmediği bir dünya için iklimi değiştiren fosil yakıtlara dayalı bir geleceğe de, eko sistemi yıkıma sürükleyen nükleer, HES, kentsel dönüşüm ve benzeri çılgın projelerin yapılmasına da seyirci kalmayacaklarını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ortadoğu’nun geleceğini halkların mücadelesi belirleyecek

SONRAKİ HABER

HDK’den Alevi mitingine katılım çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...