21 Eylül 2014 12:31

Suruç’ta provokasyon: Halka saldırdı, polis serbest bıraktı!

Suruç’un Kobanê sınırında askerlerin sınırda bekleyen halka sert bir şekilde saldırmasının ardından ilçe merkezinde de tansiyon yükseldi. Gri fistanlı, kafası tıraşlı ve sakallı birinin elinde bıçakla Rojava’dan gelenleri tehdit ettiğinin duyulması üzerine Belediye kavşağında toplanan halk polis karakoluna yürüdü.

Suruç’ta provokasyon: Halka saldırdı, polis serbest bıraktı!
Paylaş

Cumhur DAŞ/Doğan SEKMEN
Suruç


Suruç’un Kobanê sınırında askerlerin sınırda bekleyen halka sert bir şekilde saldırmasının ardından ilçe merkezinde de tansiyon yükseldi. Gri fistanlı, kafası tıraşlı ve sakallı birinin elinde bıçakla Rojava’dan gelenleri tehdit ettiğinin duyulması üzerine Belediye kavşağında toplanan halk polis karakoluna yürüdü. Polisin kimliği belirsiz kişiyi koruduğunu söyleyen vatandaşlar AKP aleyhine sloganlar atarak polisi yuhaladı.

Sınırdan geçen binlerce Kobanêli gidecekleri yerlere gitmeyi beklerken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına maruz kaldı. Belediye caddesinde bulunan öğretmen evinin önünde yaşanan olayı görgü tanıkları gazetemize anlattı. Olay yerinde bulunan esnaf şunları aktardı: “Gri fistanlı, kafası tıraşlı ve sakallı biri arabasını park ettikten sonra cadde üzerinde bulunan Kobanêlilere doğru yürüdü. Elindeki bıçağı sallayarak Arapça ‘Biz sizi öldürecektik. Buraya niye geldiniz? Geri dönün, kaçarak kurtulamazsınız. Hepinizi keseceğiz’ dedi. Konuştuğu Kobanêliler adamın söylediklerini bize tercüme edince herkes adamın üstüne yürüdü. Etraftaki insanlar tepki gösterince o kişi polislerin arasına kaçtı. Polis merkezine götürülen adamın kıyafetleri değiştirildi ve karakoldan bırakıldı.”

Olayın yaşandığı yere gelen polisle bir süre tartışan halk polis karakolunun karşısındaki Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Karakol önünde TOMA ve zırhlı araçlarla önlem alan polis halkın önünü kesti. Meydanda toplanan halk yaşananlara tepki göstererek polisi yuhaladı ve “Kahrolsun AKP” diye slogan attı. Karakolun önünde toplanan halk bir süre sonra dağıldı.
 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan profesöre derslerden el çektirildi

SONRAKİ HABER

Avrupa Komisyonu binasını hedefleyen IŞİD üyeleri yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa