21 Eylül 2014 10:39

Ayvalıtaş davasının 4'üncü duruşması görülecek

Gezi Parkı protestolarında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümü ile ilgili açılan davanın dördüncü duruşması, yarın görülecek.

Ayvalıtaş davasının 4\'üncü duruşması görülecek
Paylaş

Gezi Parkı protestolarında bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümü ile ilgili açılan davanın dördüncü duruşması, yarın görülecek.

Gezi Parkı protestolarında 1 Mayıs Mahallesi TEM otoyolunda hızla gelen bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümü ile ilgili açılan davanın 4'üncü duruşması yarın Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 21 Kasım 2013 tarihinde görülen ilk duruşmadan itibaren sürekli olaylı ve polis ablukası altında geçen davada, Ayvalıtaş'a çarptığı belirtilen aracın sürücüsü sanık Mehmet Görkem Demirbaş ve taksi şoförü sanık Cengiz Aktaş, "taksirle adam öldürme ve yaralama" gerekçesiyle tutuksuz yargılanıyor. Son 3 duruşmaya da katılmayan taksi şoförü sanık Cengiz Aktaş hakkında mahkeme heyeti zorla yakalama kararı verirken sanık Mehmet Görkem Demirbaş'ın tutuklanma talebini ise reddetmişti.

Davaya ilgi yoğunluğundan kaynaklı Ayvalıtaş'ın avukatları, mahkeme heyetine daha büyük bir duruşma salonu için taleplerde bulunduysa da talepleri her seferinde reddedildi. Ancak, görülen son duruşmada mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın daha geniş bir salona alınmasına karar vermişti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kuş cenneti kurudu, sadece angutlar kaldı

SONRAKİ HABER

Kobanê\'de topyekûn direniş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...