21 Eylül 2014 09:10

'IŞİD polis denetiminde fidye alıyor'

Suriye'nin Halep kentinde IŞİD'in eline düşen Suriye Kürtlerinden Serdar Muhammet Şerif, IŞİD tarafından 30 bin lira karşılığında serbest bırakıldı.

\'IŞİD polis denetiminde fidye alıyor\'
Paylaş

Erdoğan ALAYUMAT

Suriye'nin Halep kentinde IŞİD'in eline düşen Suriye Kürtlerinden Serdar Muhammed Şerif, IŞİD tarafından 30 bin lira karşılığında serbest bırakıldı. Şerif'in 3 aydır Hatay otogarına bir kilometre uzaklıkta bulunan boş bir binada tutulduğunu belirten akrabası Mehmet Oral, Şerif'i almak için otogarda kendilerini uzi marka silah taşıyan ve siyah uzun elbise giyen 3 IŞİD üyesinin karşıladığını söyledi. Buradan Şerif'n bulunduğu binaya doğru gittiklerinde ise kendilerini 2 adet akrep tipi zırhlı polis aracının takip ettiğini söyleyen Oral, Şerif'i alıp ayrılana kadar polisin oradan ayrılmadığını söyledi.

Bir buçuk yıl önce IŞİD zulmünden kaçarak Şırnak'ın Silopi ilçesine yerleşmeye gelen Şerif ailesinden Serdar Muhammed Şerif, iş için gittiği Halep'te 25 Suriye askeri ile birlikte IŞİD tarafından rehin alınır. Şerif'in gözleri önünde 20 tane askerin kafası kesilir. Şerif'le birlikte beş asker ise Sünni oldukları için öldürülmez.

Halep'te bir süre tutulduktan sonra Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirilen Şerif, burada 3 ay boyunca bir caminin bodrumunda tutulur. Bu arada aileye ulaşan IŞİD'in " Oğlunuz elimizde 30 bin lirayı Hatay'a getirdiğiniz takdirde oğlunuzu size veririz" demesi üzerine aile harekete geçerek Hatay'da bulunan akrabaları Mehmet Oral'a ulaşır ve kendilerine yardım etmelerini ister.

'POLİSLER BİZİ ŞERİF'İ ALANA KADAR TAKİP ETTİ'

Şerif ailesinin yardım talebini kabul eden Oral, aileden gelen parayı alarak IŞİD ile ilişkiye geçer. IŞİD tarafından Hatay otogarına çağrıldığını belirten Oral, otogara vardığında kendisini siyah elbiseli ve üzerlerinde uzi diye tabir edilen silahlar ve tabanca olan 3 kişinin karşıladığını söyledi. Oral, "Şerif'i otogarın bir kilometre uzağında tuttuklarını söylediler. Biz de parayı ancak Şerif'i aldığımızda size veririz diye ısrar edince bizi oraya götürmek zorunda kaldılar" dedi. IŞİD'in getirdiği arabaya bindiklerinde kendilerine yol boyunca 2 adet akrep tipi polis aracının eşlik ettiğini söyleyen Oral, polislerin Şerif'in tutulduğu otogarın bir kilometre uzağında bulunan boş bir binaya kadar aralarındaki mesafeyi koruyarak geldiğini aktardı. Şerif'i alana kadar polislerin oradan ayrılmadığını belirten Oral, " Burada kısa bir süre bekletildikten sonra binadan çıkan iki kişi bizden parayı aldı ve bizi binaya aldı" dedi. İçeri girdiklerinde Şerif'i tanıyamadıklarını, saçı ve sakalı birbirine karışmış bir şekilde bulduklarını kaydeden Oral, "İlk önce tanıyamadık ve annesi ile telefon ile görüştürdükten sonra aldık ve eve geldik" dedi.

Olaydan sonra Şerif'in psikolojisinin bozulduğu ve tedavi için İstanbul'a götürdüklerini belirten Oral, Şerif'in uzun bir süre kendine gelmediğini ve hala tedavi gördüğünü söyledi. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeriniz mi dar?

SONRAKİ HABER

Kobanê sınırında asker ve polis saldırısı: 70\'e yakın yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...