20 Eylül 2014 23:17

İklim değişikliği önlenmezse 2030 yılı kabus olacak

Küresel Eylem Grubu, iklim değişikliğine "Evde oturursak asla hiçbir şey değişmeyecek, iklimden başka" sloganıyla yaptıkları yürüyüşle dikkat çekti.

İklim değişikliği önlenmezse 2030 yılı kabus olacak
Paylaş

Küresel Eylem Grubu, iklim değişikliğine "Evde oturursak asla hiçbir şey değişmeyecek, iklimden başka" sloganıyla yaptıkları yürüyüşle dikkat çekti.

Aralarında Yeryüzü Derneği, Yeşil Düşünce Derneği, Velotopya ve daha bir çok sivil toplum örgütünün bulunduğu Küresel Eylem Grubu, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla "Evde oturursak asla hiçbir şey değişmeyecek, iklimden başka" sloganıyla Taksim Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. "İklimi değil, sistemi değiştir" pankartının açıldığı yürüyüşte "Fosil yakıtlara son", "Acayip havalar" ve "Nükleere hayır" dövizleri taşındı. Sık sık "Şirketleri yeneceğiz" ve "Güneş, rüzgar bize yeter" sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını doğa aktivisti Nuran Yüce yaptı.

'FOSİL YAKIT ŞİRKETLERİ İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN BAŞ SORUMLUSU'


Yüce, konuşamayan, protesto edemeyen, slogan atamayan, taleplerini ve acılarını haykıramayan tüm canlılar için bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirterek, iklim değişikliğinin baş sorumlusu olarak fosil yakıt şirketlerini ve yıllardır iklim değişikliğini durdurmak için adım atmayan siyasetçileri sorumlu tuttu.

'2030 YILINDA 250 BİN İNSAN ÖLECEK'


Birleşmiş Milletlerin çağrısıyla siyasetçilerin iklim krizini konuşmak amacıyla toplanacağı bilgisini veren Yüce, "Eğer iklim değişikliği önlenmezse, 2030 yılında 250 bin kişinin ölümüne yol açabileceği, milyonları yerinden yurdundan edeceği uyarısı ortada" diye konuştu. İklim değişiminin yıkıcı enerji politikalarının sorumlusu hükümetlere seslenen Yüce, "Siz bize değil, biz size liderlik ediyoruz, iklim değişimini durdurabiliriz. Durdurmak zorundayız. ve iklim krizini çözeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından eylem sona erdi. (İSTANBUL)
 

ÖNCEKİ HABER

Mersin İdmanyurdu - Çaykur Rizespor: 2-0

SONRAKİ HABER

Altın Koza\'da En İyi Film Ödülü\'nü ‘Toz Ruhu’ aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...