20 Eylül 2014 19:21

CHP’li Emrehan Halıcı partisinden istifa etti

CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, partisinden istifa ettiğini duyururken, bundan parlamento çalışmalarına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.

CHP’li Emrehan Halıcı partisinden istifa etti
Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, partisinden istifa ettiğini duyururken, bundan parlamento çalışmalarına bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini açıkladı.

Halıcı istifasını CHP Genel Başkanlığı’na gönderdiği yazılı mektupla duyurdu. Mektubunda, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. Saygılarımla” ifadelerine yer veren Halıcı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile MYK üyesi, PM üyesi, YDK üyesi, Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, Kadın Kolları Üyesi, Gençlik Kolları Üyesi, İl ve İlçe Bilişim Sorumlularına hitaben 11 Eylül’de yazdığı mektubu da paylaştı. 2010-2014 yılları arasında sürdürdüğü CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde yaptığı faaliyetlerin değerlendirmesinin yer aldığı bir raporu da paylaştı.

‘BU OLANAKLARIN OLMADIĞINI NET GÖRÜYORUM ŞU AN’


Milletvekilliğine bağımsız olarak devam edeceğini kaydeden Halıcı, “Ben CHP’yi elektronik partiye dönüştürme hedefiyle geldim. Bu çalışmalarım da aynen böyle devam edecek. Ben demokrasiye elektronik partiyle ulaşılabileceğine inanıyorum. Tabi çok daha yeni bir konu olarak düşünülüyor. Ama ben alt yapısı üzerinde yıllardır çalışıyorum. Bu konuyu da hayata geçirmek için elimden geleni yapacağım. Ama CHP’den istifa ettim artık” dedi.

Bütün partilerin bu elektronik parti uygulamasına geçmesi gerektiğini kaydeden Halıcı, “CHP başta olmak üzere bütün partiler keşke daha fazla kullansa. Benim 4 senedir başlattığım elektronik projeler keşke artarak devam etse. Ama sadece CHP ile sınırlı değil keşke bütün partiler bu yolla demokrasinin işletilmesine olanak sağlasa. Bu olanakların olmadığını net görüyorum şuan. Türkiye’de hiçbir partide bu yok. Fikri olarak bile yok” dedi.

Var olan partilerin elektronik parti uygulamasına geçme ihtimalinin olmadığının altını çizen Halıcı, “Göreve geldikten sonra öyle bir yapı oluşuyor ki... Bir çark var o çarkın dışına çıkması mümkün değil. Yani var olan konvansiyonel partiler buna ancak yaklaşabilirler. Buna ulaşılması için benim görüşüm tamamen sıfırdan yeni bir oluşumun ortaya çıkması lazım. Var olan bir parti bunu yapması zor” diye konuştu.

Halıcı başka bir parti kurup kurmayacağı veya başka bir partiye katılıp katılmayacağı hakkında ise bilgi vermedi.

DSP’den CHP’ye katılan Halıcı, CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne aday gösterilmemiş ve MYK dışı kalmıştı. (ANKA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Kahya son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Kağıthane\'de inşaatta göçük : 1 kişi toprak altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...