20 Eylül 2014 13:17

Rehine yakını: Çok acı yaşadık, sorumlular açığa çıkarılmalı

100 gün sonra serbest kalan güvenlik elemanı olarak çalışan Hakan Yıldız, hizmetli olarak çalışan eşi Nermin Taşdelen Yıldız ve bebekleri Kuzey Yıldız’ın yakını Muammer Taşdelen, 'Birileri bunun üzerine zafer çığlıkları atmasın. Olayın sorumluları mutlaka açığa çıkarılmalı' dedi.

Rehine yakını: Çok acı yaşadık, sorumlular açığa çıkarılmalı
Paylaş

Arif KOŞAR
İstanbul

IŞİD tarafından kaçırılan 49 rehinenin 100 gün sonra serbest kalmasının ardından büyük mutluluk yaşayan rehine yakınları, olayın üstünün kapatılmamasını istiyor. Konsoloslukta güvenlik elemanı olarak çalışan Hakan Yıldız, hizmetli olarak çalışan eşi Nermin Taşdelen Yıldız ve bebekleri Kuzey Yıldız’ın yakını Muammer Taşdelen, “Birileri bunun üzerine zafer çığlıkları atmasın. Olayın sorumluları mutlaka açığa çıkarılmalı.” dedi.

100 gündür yakınlarının eli kanlı bir örgütün tutsağı olarak ölüm tehlikesiyle burun buruna olduğu söyleyen Muammer Taşdelen, “O insanlar orada büyük acılar yaşadı. Daha yaşını yeni doldurmuş bir bebek aylarca oradaydı. Onların yaşadıklarının, hissettiklerinin, korkularının, gördükleri baskı ve tehditlerinin, ayrıca bizlerin yaşadıklarının hesabını kim verecek? Zafer çığlıkları bu yaşananları siler mi?​” diye sordu.

‘ERDOĞAN TERÖRİST BİLE DEMİYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IŞİD’e hala terörist bile demediğini hatırlatan Taşdelen, “IŞİD Musul’da ‘göz göze geliyorum’ diyor. Sen bunun önlemini almıyorsun. Neden almadığın henüz aydınlatılmış değil. Bunun hesabı yapılmış. Ondan sonra sen sus... 49 kişi politik hesaplar için kullanılıyor. Hayatı tehdit altında bırakılıyor. Birilerine paralel deyip lafı yapıştırmak çok kolay. Ben bu işin sorumluları ortaya çıkana kadar peşini bırakmayacağım.” diye konuştu.

Yakınlarını İstanbul’da karşılayacağını ifade eden Taşdelen, yetkililerden net bir bilgi alamadığını, süreci daha çok  basından izlediğini söyledi. Taşdelen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık durumlarının iyi olduğunu söylediler. 100 gün içinde yaşadıklarımızı bir Allah, bir de biz biliyoruz. Kucaklaşacağız, koklaşacağız. Çok özledim gerçekten."

Serbest kalan konsolosluk personeli Ankara'da

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır\'da Suriyeli bir kadın öldürüldü

SONRAKİ HABER

DTK, HDP ve DBP heyeti Kobanê halkı ile buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...