20 Eylül 2014 06:00

'Seçimi kaybetmeseydik işsiz kalmazdınız'

Bu memlekette mağdur olan halk, yetkililere sesini duyurmak için bin dereden su getirmesi gerekiyor. Gündeme gelmek, manşet olabilmek için haber olacak nitelikte olmamız lazım.

\'Seçimi kaybetmeseydik işsiz kalmazdınız\'
Paylaş

Mecit ONAR*

Bu memlekette mağdur olan halk, yetkililere sesini duyurmak için bin dereden su getirmesi gerekiyor. Gündeme gelmek, manşet olabilmek için haber olacak nitelikte olmamız lazım. İşçiler işten çıkarılmış, işine son verilmiş, parasız kalmış, ekonomik zorluklar içine girmiş, borçlarını ödeyemez duruma düşmüş. Bu tür vakalar haber niteliği taşımıyor devlet yetkililerinin gözünde.                                                             
Haber olabilmemiz, sesimizi duyurabilmemiz için, dansöz gibi kıvırmak, şaklabanlık yapmak, soyunmak, yol kapatmak mı gerekiyor?
Ben soruyorum sevgili okurlara, bizler bunların hangisini yapalım? Halk aç ve açıkta. Amacımız bu fikirlerin hiçbirini ortaya koymadan yetkililere sıkıntılarımızın giderilmesi konusunda yaramıza merhem sürmeleri. Yıllardan beridir sözleşmeli, taşeron, asgari ücretliyim. Çeşitli ve değişik şekillerde gerek siyasi gerekse mülki erkan ile görüşmek istememize rağmen bunu yapamadığımız gibi siyasi yetkililerden aldığımız olumsuz cevap şu yönde olmuştur: “Seçimlerde bu vilayette yeterince destek alamadık. Belediyeyi kaybettik, etmeseydik sizin gibi taşeron işçilerini istihdam ederdik.” Bu sözler AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk’e ait. Seçimlerin sonucu ne olursa olsun vatandaşı işten çıkararak kesmek çözüm değildir. İşçiler bunun hesabını er ya da geç sorar. Unutulmamalıdır ki 2015’te de seçim var. Seçim biter geçim başlar. Şu anda geçim derdine, iş derdine düşmüş durumdayız. Tek derdimiz işimiz, aşımız, ekmeğimiz.

*MEB’den işten atılan taşeron işçi / Van

ÖNCEKİ HABER

İskoçya kaybetmesine rağmen kazandı

SONRAKİ HABER

İşyeri komiteleriyle mücadele etmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa