19 Eylül 2014 19:04

Japonya ve ABD’de sivrisinek alarmı

Sivrisineklerin hastalık taşıyan tehlikeli canlılar olduğunu biliriz ancak bu sefer Afrika’dan gelmiyor bu haberler. Daha önce sivrisineklerin hastalık yaratmadığı ABD ve Japonya’da ciddi sağlık sorunları yaşanıyor.

Japonya ve ABD’de sivrisinek alarmı
Paylaş

Sivrisineklerin hastalık taşıyan tehlikeli canlılar olduğunu biliriz ancak bu sefer Afrika’dan gelmiyor bu haberler. Daha önce sivrisineklerin hastalık yaratmadığı ABD ve Japonya’da ciddi sağlık sorunları yaşanıyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Yoyogi Parkı sivrisineklerin bulaştırdığı viral bir hastalık olan dengue nedeniyle kapatıldı. 70 yıldır Japonya’da ilk kez böyle bir şey yaşanırken 65 vakanın Yoyogi parkıyla bağlantılı olması nedeniyle böyle bir karar alındı. Dengue sıtması, ateşle birlikte baş, kas ve eklem ağrısına, hatta iç kanamalara yol açan bir virüs hastalığı. Tekrarlanan enfeksiyonlar ateşe yol açarken bu ateş ölümcül olabiliyor. Yokohama’da ise yetkililer bir kadının sahilde sivrisinek tarafından ısırıldıktan sonra enfeksiyon kaptığını açıklamasının ardından sahili kapattılar.

ABD’DE CHIKUNGUNYA

ABD’de başka bir ağrılı hastalık olan “chikungunya” korkusu yayılıyor. 750 vakanın neredeyse hepsine Karayip’ten dönen turistlerde rastlandı. 9 milyon Amerikalı her yıl Karayip adalarını ziyaret ettiği için bu şaşılacak bir durum olarak kabul edilmiyor. Ancak Florida’da yurtdışına seyahat etmemiş vatandaşlar arasında da bu hastalık görülünce virüsün Teksas sivrisineğinde de olduğu anlaşıldı.
Chikungunya virüsü Asya’da yaşayan Aedes albopictus sineği tarafından bulaşan, viral kaynaklı, yüksek ateşle seyreden, kanamalı bir hastalık. İnsana bulaştığında kas, eklem ve baş ağrısı ile burun, dişeti ve iç organlarda kanamalarla kendini gösteriyor. Bu virüsü kapanlarda, haftalarca, hatta aylarca yüksek ateş ve eklem ağrıları görülmektedir. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Xanthos’ta kazılar sona erdi

SONRAKİ HABER

Atom bombasından kurtulanlar Hiroşima\'yı çizdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa