19 Eylül 2014 18:05

Kıbrıs’ın e-biletine karşı taraftarlar boykota gidiyor

Türkiye tribünlerinin bu sezon fazlasıyla başını ağrıtan e-bilet, Passolig benzeri uygulamalar Kıbrıs Cumhuriyeti’nde de uygulanmak isteniyor. Kıbrıs Cumhuriyeti takımlarından Omonoia’nın anti-faşist duruşuyla bilinen taraftar grubu Gate9 yaptığı açıklamayla, deplasman maçlarını boykot edeceklerini duyurdular.

Kıbrıs’ın e-biletine karşı taraftarlar boykota gidiyor
Paylaş

Türkiye  tribünlerinin bu sezon fazlasıyla başını ağrıtan e-bilet, Passolig benzeri uygulamalar Kıbrıs Cumhuriyeti’nde de uygulanmak isteniyor. Kıbrıs Cumhuriyeti takımlarından Omonoia’nın anti-faşist duruşuyla bilinen taraftar grubu Gate9 yaptığı açıklamayla, deplasman maçlarını boykot edeceklerini duyurdular. İki sezondur kulüp yönetimleri ile problem yaşayan grup, deplasman maçlarına gitmeyecek.

DAYATMALARI KABUL ETMİYORUZ

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde çıkarılan yeni yasa ile deplasmana giden taraftarların kimlik bilgileri alınmak isteniyor. Birçok tribün grubu buna karşı çıkarken, Gate9 grubu yaptığı açıklamayla bu dayatmayı kabul etmeyeceklerini ve yasa kalkana kadar deplasman maçlarına gitmeyeceklerini duyurdu. Tüm tribün gruplarına yasaya karşı deplasman maçlarını boykot edin çağrısı yapan Gate9, Omonoia tribünlerindeki diğer gruplar ile boykot konusunda anlaşarak, ortak açıklama yayınladı. Kulüp başkanına da çağrıda bulunan Gate9, başkanın ve kulüp yönetiminin bu yasaklamalara karşı duruş sergilemesini isterken, bu istekleri yerine gelmedi. Kulüp başkanları ile yapılan toplantıda, başkanın Gate9’u desteklemeyeceğini açıklamasının ardından grup, toplantıyı terk etti. Gate9 grubu, yaptıkları orak çekiç koreografisi ile farklı ülkelerde de tanınan bir grup olmuştu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AİBÜ’de yine ceza yine soruşturma

SONRAKİ HABER

Pavlos Fyssas unutulmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...