19 Eylül 2014 16:25

'Kobanê'de iki günde 86 IŞİD'li öldürüldü'

Kobanê'de son 2 gün içinde yaşanan çatışmalarda 86 IŞİD üyesi öldürüldü. 2 tank, 3 doçka monteli 5 aracın imha edilerek çok sayıda silahın da ele geçtiği çatışmalarda 8 YPG'linin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

\'Kobanê\'de iki günde 86 IŞİD\'li öldürüldü\'
Paylaş

YPG Basın Merkezi, 15 Eylül gününden bu yana Kobanê'ye saldıran IŞİD'e karşı YPG güçlerinin büyük bir direnişle karşılık vererek örgüte ağır darbe vurduğunu bildirdi. Irak ve Suriye ordularından ele geçirdiği tank, çeşitli top ve ağır silahlarla düzenlediği saldırıların 5'inci gününde de YPG güçlerinin önemli bir direniş örneği sergilediğinin belirtildiği açıklamada, "Kobanê ve çevresinde katliam yapmak isteyen çetelerin saldırdığı her köy ve alanda göğüs göğüse çatışmalar yaşanmaktadır. Güçlerimiz, birçok cephede çetelerin ilerleyişini durdurmaya ve katliam riski altındaki halkımızı güvenlikli alanlara ulaştırmaya çalışmaktadır" denildi.

Açıklamada, Kobanê'nin batısında bulunan Zerik, Girê Zagros, Cibilferec, Derbazin, Boraz, Degirmen, Ewenê ve Qilhaydê, doğusunda bulunan Ebu Sirrê hattı ve Korik, Metînî, Îdaniyê, Bexdik ve Qilqilik köyleri, güneyinde bulunan Qerarîşk, Boxazê, Berxbatan, Torman, Qamçê, Kunaftar, Zerik, Üçkardeş, Çelebiyê, Piling, Xarbîstan, Goraniyê köyleriyle Gire Şehîd Xabur'da yoğun ve şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Söz konusu bölgelerde YPG güçlerinin direnişi ve gerçekleştirdiği eylemler karşısında ilerlemekte zorlanan IŞİD'in ağır kayıplar verdiğinin belirtildiği açıklamada, "Tüm alanlarda yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde güçlerimizin tespit edebildiği 86 çete öldürülmüş, onlarca çete de yaralanmıştır. Bu çete cenazelerinden 7'si güçlerimizin denetimindedir. Çetelere ait 2 tank, 3'ü doçka monteli 5 araç ve 1 adet havan topu imha edilmiştir. Güçlerimiz ayrıca çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 2 adet M16, 1 adet havan topu ve 7 adet raxta el koymuştur" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında çatışmalarda 8 YPG'linin de yaşamını yitirdiği belirtilerek, "Çete saldırıları karşısında büyük bir irade ve kararlılıkla savaşan, fedakarlık ve özveri örneği sergileyen 8 yoldaşımız bu çatışmalarda şehadete ulaşmıştır" dendi.

Söz konusu köy ve alanlardaki IŞİD saldırıları ile YPG güçlerinin, saldırılar karşısındaki direnişinin tüm şiddetiyle devam ettiği kaydedildi.

IŞİD'E PUSU: 45 ÖLÜ

Öte yandan ANF'nin haberine göre YPG savaşçıları Kobanê'nin güney bölgesindeki Kunheftar köyünde, saat 16.00 sularında IŞİD üyelerini pusuya düşürdü. Pusuya düşürülen IŞİD üyelerini vuran YPG savaşçıları 45 IŞİD'liyi öldürdü. Pusuya düşen IŞİD'e ait 4 askeri araç da imha edildi.

4 KÖY VE 3 MEZRA TEMİZLENDİ

YPG, Qamışlo, Tirbespiyê ve Til Hemis üçgeninde bulunan ve IŞİD’in önemli karargahlarından olan Ebu Quseyb köyü ile birlikte 4 köy ve üç mezrayı çetelerden temizlediğini açıkladı. IŞİD'in açıklamasına göre operasyonlarda en az 18 IŞİD militanı öldürüldü, çok sayıda cephane ve mühimmat ele geçirildi. Ayrıca 2 IŞİD'linin cenazesinin de YPG'nin elinde olduğu belirtildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Dersim’de HES için verdiği imzaları çekiyor

SONRAKİ HABER

Tren kazasında yeniden keşif

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...