18 Eylül 2014 22:12

Beşiktaş, Asteras Tripolis ile berabere kaldı

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, kendi sahasında Yunanistan'ın Asteras Tripolis takımı ile 1-1 berabere kalarak çok önemli iki puan kaybetti.

Beşiktaş, Asteras Tripolis ile berabere kaldı
Paylaş

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, kendi sahasında Yunanistan'ın Asteras Tripolis takımı ile 1-1 berabere kalarak çok önemli iki puan kaybetti.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada Siyah-beyazlı takım 33. dakikada Gökhan Töre'nin golü ile öne geçti. Uzun süre karşılaşmayı 1-0 önde götüren Beşiktaş. 88. dakikada Parra'nın golüne engel olamadı.

Maçın ilk yarısında 8. dakikada kendisine yapılan faul atışını kullanan Oğuzhan’ın kullandığı serbest atışta top direkten döndü. Tehlikeli atağı Asteras defansı araya girerek uzaklaştırdı.

17. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında içeriye yapılan ortada topu önünde bulan Olcay’ın şutu az farkla üstten auta çıktı.

26. dakikada maçın o ana kadar en önemli pozisyonu gerçekleşti. Asteras’ta kendi yarı sahasından topu alan Zisopoluos, meşin yuvarlağı Beşiktaş kalesine kadar sürdü. Kimsenin müdahele edemediği pozisyonda ceza sahası içerisinde geldiğinde Zisopoluos’un çektiği şutta top yandan az farkla auta çıktı.

33. dakikada Beşiktaş öne geçti. Bu dakikada Oğuzhan Özyakup ile ceza sahası dışında verkaç yaparak içeri giren Gökhan Töre kalecinin solundan topu ağlara yolladı. 1 - 0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 1 – 0 sona erdi.

Maçın ikinci yarısında 53. dakikada ceza sahası içerisine sol taraftan giren Motta topu Olcay ile buluşturdu. Olcay’ın yerden şutu kalenin sağından az farkla auta çıktı.

66. dakikada sol kanattan kullanılan kornerden gelen topu uzaklaştırmaya çalışan Asteras defansından seken topa gelişine vuran Olcay’ın şutu az farkla üstten auta çıktı.

88. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Bu dakikada Rolle'nin cezaalanı içine yaptığı ortada pozisyonu takip eden Parra, düzgün bir vuruşla kaleci Tolga'yı mağlup etti.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi.

C Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Partizan Belgrade ile Tottenham golsüz berabere kaldı.

BİLİÇ: BU AKŞAM KAZANAMAMIŞ OLMAMIZ, GERÇEKTEN İNANILMAZ

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Yunanistan'ın Asteras Tripolis takımı ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı kazanamamalarının inanılmaz olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu akşam kazanamamış olmamız, gerçekten inanılmaz. Son 10 dakika dışında tamamen üstündük. Çok gol fırsatı yakaladık. Maçı bitirecek golü atmalıydık. Son 10 dakikada gerginlik başladı ve yaptığımız bir hatayla golü yedik. Çok sinir bozucu bir durum. Berabere kaldığımız Çaykur Rizespor maçıyla Asteras karşılaşması farklıydı. Çaykur Rizespor karşısında bu kadar pozisyon bulamadık. Bu maçta son vuruşlarda yeterli kaliteyi ortaya koyamadık. Her hücumumuz tehlikeliydi, ancak maçı bitirecek ikinci golü atamadık. 1-0 riskli bir skordur, rakip gol atabilir. Basit bir top kaybı yaptık, rakip de kontraya çok iyi çıktı ve golü buldu."

Asteras karşısında Demba Ba'yı oynatmamasıyla ilgili bir soru üzerine Bilic, "Henüz hazır olmadığı için kullanmadık. Takımla fazla antrenman yapamadı.

Kendisiyle konuştuk ve böyle bir karar aldık. Oyun 0-0 gitseydi belki kullanabilirdik" dedi.


VERGETİS: " BURADAN ALTIN DEĞERİNDE 1 PUANLA AYRILIYORUZ"

Asteras Tripolis Teknik Direktörü Staikos Vergetis, Beşiktaş'ın gücünü bildiklerini ifade ederek, "Çok çalışmamız gerekiyordu. Sabırlı ve olgun davrandık. İlk yarı üzerimize çok geldiler. Gol yedikten sonra da inancımızı yitirmedik. Son dakikalarda bulduğumuz golle, buradan en azından beraberlikle ayrılıyoruz. Maçın genelinde topa fazla sahip olamadık. Ancak her zaman yaptığımız direkt ataklarda, tek hedefimiz gol atmaktı. Golü son dakikalarda bulduk. Buradan 1 puanla ayrılmak, grupta ilerisi için umut veriyor" diye konuştu.

Vergetis, kendileri için 1-1'in çok güzel bir sonuç olduğunu vurgulayarak, "Çok iyi mücadele ettik. 75. dakikadan sonra maçta beraberliği yakalayacağımıza dair umutlarım artmaya başladı. Son dakikalarda bulduğumuz golle, buradan altın değerinde 1 puanla ayrılıyoruz" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Staikos Vergetis, Beşiktaş ile ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Beşiktaş çok büyük bir takım. Berabere kalmalarına rağmen, bunu saha içinde ispatladılar. Dünyaca ünlü oyuncuları var. Bir ekip olarak üzerimize geldiler. Hala Beşiktaş'ı büyük bir takım olarak görüyoruz. İstanbul'da çok iyi ağırlandık. İki takım futbolcuları da sahada centilmence mücadele etti." (HABER MERKEZİ)




 
 

ÖNCEKİ HABER

Seda Sayan’ın programına yüksek miktarda para cezası

SONRAKİ HABER

Atkılılar, kravatlılara karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...