18 Eylül 2014 17:05

Hasan Ferit davası TBMM’de gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik davasının güvenlik ve salon sıkıntısı gerekçesiyle mahkeme tarafından başka bir yere nakledilmesi talebini meclis gündemine taşıdı.

Hasan Ferit davası TBMM’de gündeminde
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Gülsuyu’nda uyuşturucu çeteleri tarafından öldürülen Hasan Ferit Gedik davasının güvenlik ve salon sıkıntısı gerekçesiyle mahkeme tarafından başka bir yere nakledilmesi talebini  meclis gündemine taşıdı.  

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması  istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Tanal, nakil talebinin arkasında çeşitli soru işaretleri olduğuna dikkat çekerek, “İstanbul gibi kolluk kuvvetlerinin en kalabalık, en iyi organize olduğu bir ilde, Taksim ve benzeri yerlerde ortaya çıkan diğer toplumsal olayların TOMA, biber gazı ve benzeri araçlarla şiddetli bir biçimde bastırıldığı göz önünde tutulacak olursa uyuşturucu çetelerine karşı güvenlik önlemlerinin yeterince alınamamasına ilişkin gerekçe şaşırtıcı bulunmaktadır. Mahkeme Heyeti’nin duruşmayı erteleme sebeplerinden yeterli büyüklükte yer olmadığı gerekçesi çok tartışılıyor. Dünyanın en büyük adliyesi olarak lanse edilen Anadolu Adalet Sarayı’nda Hasan Ferit Gedik duruşmasının bu gerekçeyle başka bir yere naklinin istenmesi oldukça şaşırtıcı. Tanal, şu soruları yöneltti:

* Mahkeme Başkanı tarafından kamu güvenliğinin sağlanamadığı, yeterince büyük duruşma salonunun olmadığı gerekçeleri ile ertelenmesi yargının ve kolluk kuvvetlerinin uyuşturucu çeteleri karşısındaki acziyetini ortaya koymamakta mıdır?
* Duruşma düzenini sağlamak mahkeme başkanının görevi iken, mahkemenin dosyayı Adalet Bakanlığı’na göndermesi insan hakkı ve yasaların ihlal edilmesi sonucunu doğurmaz mı?

* En büyük adliye olarak lanse edilen Anadolu Adalet Sarayı’nda duruşma yapılmasına müsait salon olmadığı gerekçesiyle nakil istenmesi hukuka ve akla aykırı değil midir?
(Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Arhavililer yaşam alanlarını savunuyor

SONRAKİ HABER

Kadınlardan şölene çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...