18 Eylül 2014 11:59

Taraftarların birliği büyüyor

İstanbul’da bir araya gelen taraftar grupları, Taraftar Dayanışması Dernek Girişimi’ni kurdu. Aralarında Çarşı, Vamos Bien, Beleştepe, TekYumruk’un da olduğu taraftar grupları toplantının ardından bir basın metni yayınlayarak, taraftar grupları üzerindeki baskılara karşı mücadele edeceklerini duyurdular.

Taraftarların birliği büyüyor
Paylaş

Faruk AYYILDIZ
İstanbul


İstanbul’da bir araya gelen taraftar grupları, Taraftar Dayanışması Dernek Girişimi’ni kurdu. Aralarında Çarşı, Vamos Bien, Beleştepe, TekYumruk’un da olduğu taraftar grupları toplantının ardından bir basın metni yayınlayarak, taraftar grupları üzerindeki baskılara karşı mücadele edeceklerini duyurdular. Derneğin en geç iki hafta içerisinde kurulmuş olması hedefleniyor.

TARAFTAR MÜCADELESİ ACİL İHTİYAÇ

Yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemizde taraftarlara yönelik baskıların artık katlanılamaz boyutlara ulaştığı süreçte İstanbul taraftar grupları ve dernekleri olarak çözümde rol almak üzere bir derneğin kurulmasının acil ihtiyaç olduğuna karar verdik” denildi. Sorunların çözümünde kurulacak derneğin tüzük ve ilkelerinin oluşturulması amacıyla ‘Taraftar dayanışması dernek girişimi’ adıyla bir çalışma grubunun oluşturulduğu da ifade edildi. “Taraftar dayanışması olarak ilk faaliyetimiz 25 Eylül 2014 günü Ankara Adliyesi’nde yapılacak olan duruşmaya katılmak olacaktır” denilirken, tüm taraftarlara davaya destek ve müdahil olun çağrısı yapıldı.

‘ENDÜSTRİYEL FUTBOLA KARŞIYIZ’

Taraftar Hakları Dernek Girişimi adına konuştuğumuz Mesut Gökbayrak, Ağustos ayında İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Taraftar Sempozyumu’nu hatırlatarak, dernek tartışmalarının da sempozyumda başladığını söyledi. Son olarak 17 Eylül’de toplandıklarını ve dernek kurma kararı aldıklarını ifade eden Gökbayrak, “Bu derneğin ilkeleri neler olacak, nasıl hareket edecek tartışmaları yürüttük. Endüstriyel futbola ve baskı araçlarına karşı bir mücadele hattı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Farklı taraftar gruplarına üye kişilerden bir çalışma grubu oluşturduklarını söyleyen Gökbayrak, “Bu çalışma grubunda, toplantıya katılan tüm tribünlerden insanlar var” sözlerini kullandı.

‘AVRUPA’DAKİ GRUPLAR İLE ORTAKLAŞACAĞIZ’

Toplantı için daha fazla tribün grubuna haber yolladıklarını da ifade eden Gökbayrak, “Geri dönüş yapmayanlar oldu, geri dönüş yapıp katılamayanlar da oldu. Daha fazla grubun katıldığı toplantılar yapacağız” diye konuştu. Çalışma grubunun Pazar gününe kadar tekrardan toplanacağını dile getiren Gökbayrak, “Önümüzde Passolig ve Çarşı davaları. Bu davalar için tüm taraftar gruplarına ulaşarak, ortak bir mücadele hattı öreceğiz” dedi. Avrupa’daki taraftar gruplarıyla da diyalog halinde olduklarını söyleyen Gökbayrak, Çarşı’ya yönelik iddianameye karşı Avrupa’daki taraftar gruplarıyla ortak bir metin hazırlayacaklarını vurguladı.

ÖNEMLİ İKİ DAVA: ÇARŞI VE PASSOLİG

Taraftar Dayanışması Dernek Girişimi adına konuştuğumuz Ahmet Arslan, toplantıların geçen yıl Avrupa Taraftar Ağı (FSE) çatısı altında başladığını kaydetti. Çarşı’ya yönelik ‘darbe’ davasının ardından dernek kurma girişiminin hızlandığını söyleyen Arslan, ilk olarak derneği kurmayı hedeflediklerini belirtti. 25 Eylül’deki Passolig davasının önemli olduğunu kaydeden Arslan, “Passolig ve Çarşı davalarına yoğun, güçlü katılım kararı alındı, güçlü taraftar mücadelesi örgütlenmesi istiyoruz” dedi.

TOPLANTIYA KATILAN TARAFTAR GRUPLARI


Beleştepe
Cefakar Kanaryalar (CK)
Çarşı
Fenerbahçeliler Derneği
Kızıl Aslanlar
Münferitler (Fenerbahçe)
Sol Açık
Spor Emek – Sen
Tekyumruk
Ultras19
Vamos Bien
Yakacık Kartalları (Kartalspor)

ÖNCEKİ HABER

Bu mahalleden işe ya da okula gidip gelmek en az 12 lira!

SONRAKİ HABER

‘Yeşil’in sanık olduğu Akın Birdal’a saldırı davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa