18 Eylül 2014 08:56

Gazoz Ligi'nde 5. sezon heyecanı

'Başka bir futbol mümkün' sloganıyla 2010 yılında yola çıkan ve tamamen amatör futbol severlerin oluşturduğu takımlarla oynanan Gazoz Ligi, 5. sezonunu bu akşam 21:30'da Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu'nda Metin Kurt Kupası’yla açıyor.

Gazoz Ligi\'nde 5. sezon heyecanı
Paylaş


"Başka bir futbol mümkün" sloganıyla 2010 yılında yola çıkan ve tamamen amatör futbol severlerin oluşturduğu takımlarla oynanan Gazoz Ligi, 5. sezonunu bu akşam 21:30'da Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu'nda Metin Kurt Kupası’yla açıyor.

Amatör futbol organizasyonu Gazoz Ligi'nde lig maçları başlamadan önceki hafta son 2 sezondur lig maratonu öncesinde yapılan hazırlık turnuvası, "Futbol borsada değil arsada güzeldir" sözünü benimsediği Devrimci Spor Emekçileri Sendikası kurucusu, Galatasaray'ın ve Türkiye Milli Futbol Takımı'nın yıldızı, 2 yıl önce 24 Ağustos'ta hayata veda eden Metin Kurt'un adıyla oynanıyor. 13 takımın yer aldığı organizasyonda bu perşembe akşamı her takım 2’şer maç yaparak 3. Metin Kurt Kupası’nın sahibi olmak için mücadele edecek. Metin Kurt'un vefatından önce çıkan albümlerinde “Metin Kurt  Yalnızlığı” isimli bir parçaya yer veren Kesmeşeker Grubu'nun üyesi söz ve müzik yazarı Cenk Taner, geçen seneki turnuvanın kupa töreninde, şampiyon takıma kupayı takdim etmişti.

Perşembe ve Cuma akşamı oynanan karşılaşmaları eşcinsel olduğu gerekçesiyle, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemlik görevine devam etmesine izin verilmeyen Halil İbrahim Dinçdağ ve ekibi düdük çalmaya geçen sene olduğu gibi bu sene de devam edecek.

Endüstriyel futbola, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe, her türlü nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı bir duruş sergileyen Gazoz Ligi, daha önce de 19 Ocak haftasına denk gelen karşılaşmalarda ligde atılan golleri twitter üzerinden "Goller Ahparig İçin" sloganıyla anons edip eskiden Taksim Spor forması giyen Hrant Dink'i de anmıştı. 2011'de yaşanan Van depreminde de zarar görenler için yardım paketleri göndermiş, Doğu illerindeki okullara kitap ve malzeme yardımları yapmıştı. Gezi Parkı direnişi ve Soma’da yaşanan maden faciası için de taraflı bir duruş sergileyerek “futbolun yalnızca futbol olmadığını” vurgulamıştı.

Gazoz Ligi'ni internet üzerinden , gazozligi.com , facebook.com/gazozligi twitter.com/gazozligi ve instagram.com/gazozligi adreslerinden takip edebilirsiniz. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Esad\'a karşı silahlı grupları eğitecek

SONRAKİ HABER

8 il için sağanak yağış uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...