18 Eylül 2014 08:16

Karayılan'dan Kobanê çağrısı: YPG'ye katılın

KCK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, IŞİD saldırıları altındaki Kobanê için Abdullah Öcalan'ın daha önce yaptığı seferberlik çağrısının bugün de geçerli olduğunu belirterek, “nitelikli ve profesyonel katılıma” çağırdı.

Karayılan\'dan Kobanê çağrısı: YPG\'ye katılın
Paylaş

KCK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, IŞİD saldırıları altındaki Kobanê için Abdullah Öcalan'ın daha önce yaptığı seferberlik çağrısının bugün de geçerli olduğunu belirterek, “nitelikli ve profesyonel katılıma” çağırdı. ANF'ye konuşan Karayılan, “YPG'ye katılın, profesyonel asker olun” dedi.

Rojava’nın  Kobanê bölgesine yönelik 15 Eylül'de IŞİD tarafından başlatılan büyük saldırı dalgasına ilişkin konuşan Karayılan, YPG öncülüğünde gelişen direnişe destek olunmazsa Şengal benzeri katliamlar yaşanabileceği konusunda uyardı. Karayılan, IŞİD’in ele geçirdiği ABD ve Rusya'ya ait silahlarla Kobanê'yi düşürmeye çalıştığını kaydetti. Karayılan, "Bu nedenle farklı bir şekilde, yani direniş temelinde ikinci bir Şengal faciasıyla karşılaşmak istenilmiyorsa derhal harekete geçilmelidir. Kim, neyi, ne kadar yapabiliyorsa yapmalıdır" dedi.

Öcalan'ın seferberlik çağrısının geçerli olduğunu vurgulayan Karayılan, uluslararası güçlerin Batı Kürdistan'daki devrime herhangi bir yardımları olmadığını söyledi.  “Yalnızca kendi yandaşlarına silah veriyor” diyen Karayılan, devletlerin peşmergeleri desteklemelerine de karşı olmadıklarının altını çizdi. Karayılan, “Desteklemeleri gerekiyor da. Yalnız biz Şengal halkına ve Şengal direnişine herhangi bir destek geldiğini duymadık” diye ekledi.

ANF'nin haberine göre Karayılan'ın değerlendirmelerinde öne çıkanlar şöyle:

-Kobanê halkı da topun ağzında ve Kobanê halkı da bugün bütün gücüyle direnmekte; ancak Kobanê halkına da herhangi bir destek gitmiş değildir. Bu direnişi Kürt halkı ve hareket olarak biz destekliyoruz. Yine bizimle birlikte destekleyen başka Kürt partileri de vardır.

-Değerli Kobanê halkı ve gençliği şunu bilmeli: IŞİD’e karşı başarılı olabilmeleri için YPG’ye katılmaları ve eğitim temelinde profesyonel asker olmaları halinde başarılı olabilirler. YPG’ye katılıp eğitimini görerek profesyonel bir asker biçiminde bir katılım gösterse, bu direniş çok daha güçlenir ve başarıya ulaşır.

-Kuzey halkı da destek sundu; çadırlar açtı, erzak gönderdi ama güçlü bir katılım yapmadı. Kuzey gençliğine çağrımdır; gidin bizzat savaşa savaşçı olarak katılın (...) Kobanê’deki direnişin başarısı için daha nitelikli katılıma ihtiyaç vardır.

-IŞİD’in yaptığı bu saldırılarının ikinci önemli nedeni ise orada bulunan ÖSO güçleridir. Çünkü Kobanê’de ÖSO güçleri YPG’yle ittifak yapmış ve birlikte direnme kararını almıştır. Belli ki IŞİD bundan çok korkmaktadır.

-Kobanê’de başlayan bu savaş süreciyle birlikte Türkiye’nin rengi de ortaya çıkacaktır. Aslında Kobanê’deki bu savaş süreci bir yerde Türkiye’nin aynası olacak ve Türkiye’nin gerçek duruşu bu süreçte görülecektir.

-Aldığımız bilgilere göre dünden bu yana Türk devleti sınıra belli bir güç yığınağı geliştiriyor. Ayrıca en son IŞİD'e doğrudan yardım yaptığı, trenle cephane taşıdığı yönünde bilgiler de var. Bu ciddi bir durumdur.

-Türk devletinin uçuş yasağı koymasından ve tampon bölge oluşturulmasından bahsedilmekte. Eğer gerçekten bahsedilen bir tampon bölge oluşturmaksa, bu, çok tehlikeli bir şey olur. Tampon demek Kürdistan’ın işgali demektir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AVM\'ye uzun namlulu silahlarla saldırı

SONRAKİ HABER

ABD, Esad\'a karşı silahlı grupları eğitecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...