17 Eylül 2014 21:18

'Erdoğan otoriterleşiyor' diyen Bass, Ankara'ya atandı

ABD Senatosu, 'Erdoğan'ın otoriter bir eğilimde olup olmadığı' sorusuna 'bu yönde bir kayma var, evet' yanıtı veren John Bass'ın Ankara Büyükelçiliğine atanmasını onayladı. ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin görev süresinin dolaması nedeniyle 1 Ağustos’tan itibaren bu makam maslahatgüzar tarafından temsil ediliyordu.

\'Erdoğan otoriterleşiyor\' diyen Bass, Ankara\'ya atandı
Paylaş

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne Barack Obama tarafından atanan ancak Senato’dan bir süredir onay alamayan John Bass’a Senato Dış İlişkiler Komitesi nihayet olur verdi. Haziran ayında ABD Başkan Obama tarafından atanan John Bass, Senato’da düzenlenen onay toplantısında, AKP hükümetine dair sorulara muhatap kalmış ve tartışmalara yol açmıştı. 

Cumhuriyetçi Parti’nin Arizona eyaleti Senatörü ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi John McCain, Bass’a o dönem başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter bir eğilime kayıp kaymadığını sormuştu. Soruyu geçiştirmek isteyen Bass’a daha sonra McCain, açık cevap vermez ise atanmasını onaylamayacağını söylemişti. Bunun üzerine Bass, "Bu yönde bir kayma var, evet." diye cevaplamıştı.

Komitenin Demokrat Partili New Jersey Eyaleti Senatörü Bob Menendez, Bass ile iki ülkeye daha atanan büyükelçilerin de onaylandığını duyurdu. 

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Frank Ricciardone’nin görev süresinin dolaması nedeniyle 1 Ağustos’tan itibaren bu makam maslahatgüzar tarafından temsil ediliyordu. ABD hükümeti, bu süreçte Ankara'da boşluk olmaması için ay başında eski Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'u maslahatgüzar olarak görevlendirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kürtçe okul 3. kez mühürlendi, halk Emniyet\'e yürüdü

SONRAKİ HABER

OSB\'yi su bastı, 2 işçi iş makineleriyle kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...