17 Eylül 2014 20:02

Ezgi Akar'a açık mektup

Gençliğin partisi olmak; YÖK ile yüzleşmek, ana dilinde eğitim için mücadele etmek, sınavsız üniversite talebine sahip çıkmak, antiemperyalist olmaktan geçiyor. Biz emekçi çocukları için en genel haliyle emekten, işçi sınıfından yana tutum almaktan geçiyor

Ezgi Akar\'a açık mektup
Paylaş

İmran Kurt
İstanbul


Ezgi Akar, tanınan haliyle CHP’nin en genç parti meclis üyesi. 22 yaşında, üniversite mezunu bir genç. Geçen bir TV programı vesilesiyle kendisini izleme fırsatı buldum. Programın gözde ismiydi aslında, laf dönüp dolaşıp en ‘genç’ parti meclisi üyesine geliyordu. Kendine biçilen rol ise parti meclisinde gençliği temsil etmekti.
Akar, çocukluğundan beri Atatürkçü düşünceyle büyüdüğünü, hayatının Gezi direnişinden sonra değiştiğini ve politikada daha aktif hale geldiğini söyledi. Sonradan bir cümle ekledi, ‘CHP gençliğin partisi’ gibisinden. Tabi ardından Gürsel Tekin de Akar’a destek olmak için lafa girişti. CHP’nin gençliğin partisi olduğunu kanıtlamaya çalışan çabalarını izledik uzun uzun. Tekin’in gençliğin partisi olduklarına dair iddiası sitelerinden 24 saat partiye online kayıt imkanı sunmaları. Siz de takdir edersiniz ki bu, gençliğin partisi olmak için yeterli bir adım!
GENÇLİĞİN PARTİSİ
Buradan Ezgi Akar’a birkaç kelam etmek gerek. Öncelikle gençliğin partisiyiz söylemini 40 kere tekrarlamak sizi gençliğin partisi yapmaz. Burada sizin konumunuzun; ‘Parti meclisimizde 3-4 tane de genç olsun’ dan öteye gitmeyeceğini görmek gerek. -Diğer gençler 26 yaş ve üzeri-.Bunları bir düzen partisinin 91 yıllık politikaları ve yıllardır olağanüstü kurultaylar alıp değişen bir şeyin olmadığı CHP’yi görerek söylüyorum.
Bugün  kendinizi gençliğin partisi olarak tarif etmek, gençliğin taleplerine sahip çıkmak sizin için ne anlam ifade ediyor? En azından bizim için gençliğin partisi olmak; YÖK ile yüzleşmek, ana dilinde eğitim hakkı için mücadele etmek, sınavsız üniversite talebine sahip çıkmak, antiemperyalist olmaktan geçiyor. Ve biz emekçi çocukları için en genel haliyle emekten, işçi sınıfından yana tutum almaktan geçiyor. Beşiktaş Belediyesi’nde taşerona karşı direnen işçilere meydan dayağı çeken CHP mi gençliğin partisi? Oy peşine düşüp İslamcı ve milliyetçi çevreleri, bugün değerlerimize hakaret edenleri, 2 Temmuz’ları yaratanları aday gösteren CHP mi gençliğin partisi?
YOL YAKINKEN...
Bugün CHP’nin gençliğe verebileceği hiçbir şey yok. Düzenden, sermayeden öteye gidemeyen politikalarınızla bizim taleplerimiz arasında çelişki var. Biz sınavsız, parasız, bilimsel bir eğitim istiyoruz. Biz kan gölüne dönmüş Ortadoğu’da anti emperyalist ve bölge halklarının yararına bir politikayı savunuyoruz. Biz işçiden, emekçiden, halktan yana politikalar istiyoruz. Ama 91 yıllık CHP, gerek tarihi, gerek şimdiki konumuyla bizlere bunları vaat etmiyor. O yüzden buradan açıkça söylemek gerek: Başta Ezgi Akar olmak üzere, CHP’ye umut bağlamış tüm gençler yol yakın...


‘DEVRİMCİ VE DERSİMLİ KEMAL’
Ezgi gibi çoğu genç Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik gibi kavramlarla doğup, bu algıyla büyüyor. Haliyle Ezgi gibi birçok genç de bu algıyla birlikte kendilerini temsil eden parti olarak CHP’yi görüyor. Tabi CHP’de buradan doğru kendi solculuğunu, devrimciliğini dönem dönem kabartarak gençleri öyle ya da böyle etrafında tutmaya çalışıyor. Ezgi de basit haliyle, bu gençleri temsil ettiği iddiasıyla vitrine sunulmuş gibi duruyor. Tıpki bir zamanların ‘Devrimci ve Dersimli Kemal’i gibi.
 

ÖNCEKİ HABER

Gönlünden ne koparsa

SONRAKİ HABER

IŞİD ve ABD müdahalesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...