16 Eylül 2014 22:44

Bağımsızlık, İskoçya’da sporu nasıl etkiler?

Bağımsız bir İskoçya’nın rekabet edeceği ilk büyük spor olayı Rio 2016 Olimpiyatları olacak. Önceki yıl yayımlanan bir rapora göre, İskoç sporcular 2016 Olimpiyatlarında İskoçya ekibinde de yer alabilir İngiltere ekibinde de.

Bağımsızlık, İskoçya’da sporu nasıl etkiler?
Paylaş

Bağımsız bir İskoçya’nın rekabet edeceği ilk büyük spor olayı Rio 2016 Olimpiyatları olacak. Önceki yıl yayımlanan bir rapora göre, İskoç sporcular 2016 Olimpiyatlarında İskoçya ekibinde de yer alabilir İngiltere ekibinde de. BBC’nin haberine göre rapor, İskoçya’nın Rio Olimpiyatları’nda yarışması önünde “belirgin engeller” olmadığını da belirtiyor. Ancak, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Sir Craig Reedie, İskoçya’nın önce Birleşmiş Milletler üyeliğini kazanması gerektiğine inanıyor. İskoç hükümetinin bağımsızlık takvimi de bunun Olimpiyat Oyunları’ndan önce gerçekleşmesi için pek zaman bırakmıyor.

İskoçya UEFA ve FIFA gözünde zaten bağımsız. Yani referandum sonucu futbolu pek etkilemeyecek. Şu anda, İskoç sporcular yıllık yaklaşık 125 milyon sterlin değerindeki İngiltere Dünya Klasmanında Spor Performans Programı’nın yaklaşık yüzde 10’unu alıyor.

İSKOÇ SPOR ADAMLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

Sir Alex Ferguson bağımsızlığa karşı çıkıyor ve “benim gibi Birleşik Krallık’ın diğer bölgelerinde çalışıp yaşayan 800 bin İskoç yabancı bir ülkede hissetmiyor kendini” diyor.
Barcelona’nın eski oyuncusu Steve Archibald ise bağımsızlıktan yana.
Archibald “İskoçya’nın kendi kaderini kontrol altına alması gerekir; kendi ülkemizi idare için gereken her şeyimiz var.”
Tenis yıldızı Andy Murray ise ketum... “Ülke için neyin daha iyi olacağını anlayıp, ona göre bir görüşe varmak gerekir.” diyor. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

AİHM\'den \'zorunlu din dersi olamaz\' kararı

SONRAKİ HABER

İşçileri taşıyan midibüs devrildi: 10 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa