16 Eylül 2014 21:01

Sancaktepe'de feci kaza: 2 ölü

Sancaktepe'de İSKİ tesisleri içerisinde kamyonetle devriye gezen iki güvenlik görevlisi su dolu kanala uçtu. Kazadan hemen sonra olay yerine gelen çok sayıda vatandaş suyun içerisinde ters dönen kamyonetteki iki güvenlik görevlisini çıkarttı. Ancak vatandaşların güvenlik görevlilerini kurtarmak için gösterdiği çaba yetersiz kaldı.

Sancaktepe\'de feci kaza: 2 ölü
Paylaş

Sancaktepe'de İSKİ tesisleri içerisinde kamyonetle devriye gezen iki güvenlik görevlisi su dolu kanala uçtu. Kazadan hemen sonra olay yerine gelen çok sayıda vatandaş suyun içerisinde ters dönen kamyonetteki iki güvenlik görevlisini çıkarttı. Ancak vatandaşların güvenlik görevlilerini kurtarmak için gösterdiği çaba yetersiz kaldı. Sağlık ekiplerinin ise kazadan ancak bir saat sonra olay yerine geldikleri iddia edildi.

Kaza, Paşaköy Mahallesi'ndeki İSKİ tesislerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, isale hattı borularının depolandığı büyük arazide güvenlik görevlisi olarak çalışan Seyit Barkın (33) ile Ahmet Düzen (28), kamyonet ile devriye görevine çıktı. Ancak Ahmet Düzen yönetimindeki kamyon toprak yolda virajı alamayarak tesis arazisi içerisinde bulunan su dolu kanala uçtu. Gürültüyü duyan çevredeki vatandaşlar kısa sürede takla atarak ters dönen ve yarıya kadar sulara gömülen kamyonetin içerisindeki güvenlik görevlilerini çıkartmak için seferber oldu. Büyük çaba harcayan vatandaşlar ve tesisteki diğer güvenlik görevlileri, Düzen ve Barkın'ı kamyonetin içerisinden çıkartarak yol kenarına taşıdı. Bu sırada olay yerine gelen bir diğer güvenlik görevlisi de arkadaşlarına uzun süre kalp masajı ve suni teneffüs yaparak kurtarmaya çalıştı.

Sağlık ekiplerinin bir türlü olay yerine gelmemesi üzerine hala hayatta olduğu düşünülen Seyit Barkın, vatandaşların yardımı ile başka bir devriye kamyonetine konularak Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Barkın kurtarılamadı. Yaklaşık bir saat sonra olay yerine geldikleri iddia edilen sağlık görevlileri de uzun süre Ahmet Düzen'e kalp masajı uygulayarak tekrar hayata döndürmeye çalıştı. Ancak Düzen de yapılan müdahaleye cevap vermeyerek hayatını kaybetti.

Olaydan birkaç saat sonra olay yerine gelen Seyit Barkın'ın babası Abidin Barkın da, oğlunun hayatını kaybettiği yerde inceleme yaptı. Kanalda ters dönmüş ve yarıya kadar sulara gömülü durumdaki arabaya bakan acılı baba, daha sonra olay yerinde oğlunu kurtarmaya çalışan vatandaşlardan bilgi aldı. (İstanbul/CİHAN)

 

ÖNCEKİ HABER

\'IŞİD politikası başarısız olursa kara harekatını önereceğim\'

SONRAKİ HABER

AİHM\'den \'zorunlu din dersi olamaz\' kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...