16 Eylül 2014 16:37

Avcı: 3738 öğrenci bu yıl da konteynerde eğitim görecek

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, Avcılar’daki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu’ndaki 3738 öğrencinin imar çalışması olmaması nedeniyle konteyner dersliklerde eğitim göreceğini söyledi

Avcı: 3738 öğrenci bu yıl da konteynerde eğitim görecek
Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, Avcılar’daki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu’ndaki 3738 öğrencinin imar çalışması olmaması nedeniyle konteyner dersliklerde eğitim göreceğini söyledi

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in, Türiye’nin dört bir yanındaki okullar imam hatibe dönüştürülmeye ve neredeyse her okula imam hatip sınıfı açılmaya çalışılırken milyonlarca lira harcanmasına karşın; 8 yıldır konteyner dersliklerde eğitime devam edilen Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu hakkında, verdiği soru önergesi yanıtlandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yazılı olarak yanıtlanması isteğiyle gönderilen soru önergesinin yanıtında Nabi Avcı, Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu’na kayıtlı 3738 öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilerin 959 tanesinin birinci sınıfta olduğunu ve birinci sınıf öğrencilerin toplam 29 derslikte eğitim gördüğünü söyledi.

İSTANBUL VE İZMİR'DE KONTEYNERDE EĞİTİM

Okulun neden konteyner dersliklerde eğitim verdiği sorusuna, “imar çalışması olmayışı” nedeniyle prefabrik olarak yapıldığını yanıtını veren Nabi Avcı; okuldaki ısıtma sisteminden dolayı öğrencilerin yaz ve kış aylarında sürekli hasta oldukları için okula gelemediklerini belirtmesi üzerine ise “okulun ihtiyaç sebebiyle mevcut binasından eğitim ve öğretime devam edeceğini” sınıfların ısınmasının ise klimalarla sağlandığını söyledi.

Tüzel’in soru önergesinin tam metni şöyle:
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı yetkililerin açıklamalarının aksine pek çok sorunlar içerisinde başlamış bulunuyor. Hükümetin 11 yıldır yürürlüğe koyduğu “yapboz” misali eğitim politikaları ve son olarak 4+4+4 kademeli geçiş sistemi nedeniyle veliler ve öğrenciler ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Bu sorunlardan bazıları, 8 yıllık ilköğretim okullarının bölünmesi nedeniyle, çocukların sürekli okul değiştirmek zorunda kalması, kimi ilköğretim okullarının imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi, Bakanlık genelgesine aykırı olarak, imam hatip ortaokulu bünyesinde ilkokul sınıflarının bulunması, 66 aylık çocukların günde 3 km yürüyerek okula gitmek zorunda kalması, servis ücretlerinin yüksek olması, okulların, tuvalet ve lavaboların hijyen ve fiziksel bakımdan eğitim öğretime hazır olmaması, temizlik işlerinin velilere yaptırılması gibi.
Kimi semt ve kentlerde milyonlarca lira harcanarak imam hatip ortaokulları yapılırken, Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda, 8 yıldır “konteyner” dersliklerde sürdürülen eğitim öğretime bu yılda aynı şekilde devam edilecek olması, eğitim sistemindeki çarpıklığı ve ayrımcılığı göstermektedir.
Konuyla ilgili olarak;
   1-      Dört bin öğrencinin eğitim göreceği, Avcılar Yeşilkent mahallesindeki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu, neden 8 yıldır prefabrik olarak eğitim veriyor? Bu çağda prefabrik okul olur mu?
   2-      Avcılar’ın çok uzağında olmayan Başakşehir’de milyonlar harcanarak imam hatip okulu açılırken Avcılar Yeşilkent Mahallesindeki Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda hala prefabrik olarak eğitim veriliyor olması ayrımcılık değil midir?
    3-      8 yıldır prefabrik olarak eğitim verilen Avcılar Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunun dere yatağında olduğu, içerisinin kırık dökük, badanasının dahi yapılmadığı, içinde farelerin cirit attığı, çocukların lağım sularının içinde ders gördüğü iddiaları doğru mudur?
    4-      Okul yolunun harfıyat sahası gibi, kamyonlar ve dozerlerin sürekli hareket halinde olduğu iddiaları doğru mudur? Böyle ise, çocukların güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz?

    5-      Seyit Onbaşı İlköğretim Okulunda 35 birinci sınıf şubesi açıldığı doğru mu? Böyle ise, her bir sınıf mevcudu kaç kişidir?

    6-      Velilerin şikayetleri üzerine müdür tarafında ileri sürülen,” bir ay sonra okulun kapanacağı” doğru mudur? Doğru ise, bu okulda okuyan çocuklar eğitimlerine nerede devam edecekler?

    7-      Konteyner okulun,  yazın sıcak, kışın aşırı soğuk olması nedeniyle çocukların sürekli hastalandıklarını belirtilmektedir. Bakanlık olarak, devlete emanet edilen çocukların sağlığını korumak, fiziksel ve hijyen standartlarına uygun, güvenli okul ve dersliklerin sağlanması için girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ramsey’de işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

IŞİD, Azez ve Qamişlo\'da saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...