16 Eylül 2014 15:38

Uyuşturucuya karşı mücadele başladı

Uyuşturucu kullanan gençlerin toplumla ilişkisinin çok cılız olduğuna ve mahallede gençlerin vakit geçirebileceği alanların olmamasının gençlerin uyuşturucu kullanmasında etken olduğuna vurgu yapıyor Cihan Mert

Uyuşturucuya karşı mücadele başladı
Paylaş

Yıldıray COŞKUN
Elazığ


Türkiye’nin birçok yerinde uyuşturucu madde kullanımının arttığına ya da daha açıktan satıldığına ilişkin haberleri okuyor ve izliyoruz. Elazığ’da da durum diğer illerden farklı değil. Hemen hemen her mahallede uyuşturucu kullanım yaşının düştüğünü ve satışının daha rahat bir şekilde yapıldığını duyuyor, öğreniyoruz. Buna karşı Yıldızbağları Mahallesi’nde, mahalle muhtarlığının öncülüğünde çeşitli toplantılar yapılıyor. Biz de bu çalışmayı ve gençlerin bu çalışmanın neresinde olduklarını Yıldızbağları’ndaki gençlerle konuştuk.

Sağlık Meslek Lisesi’nde 3.sınıf öğrencisi olan Cihan Mert Çelik, devletin satıcılara göz yumduğunu iddia ediyor. Uyuşturucu kullanan gençlerin toplumla ilişkisinin çok cılız olduğuna ve mahallede gençlerin vakit geçirebileceği alanların olmamasının gençlerin uyuşturucu kullanmasında etken olduğuna vurgu yapıyor. Bu tür alanların oluşturulmasının gençlerin tekrar kazanılmasında etkili olacağını belirten Cihan Mert, mahallede uyuşturucuya karşı yapılan çalışmayı olumlu buluyor.

ZAMAN GEÇİRECEK ALANA İHTİYAÇ VAR

Gençlerin zaman geçirebilecekleri hiçbir yer yok. Bence çevremizdeki madde alışkanlığının önünü kesebilmek için mahallemizde sosyal tesislerin açılması gerek.” diyerek sözlerine başlıyor Umut Demir. Önerisini de sunuyor: Halı sahalar açılabilir. Mahallede uyuşturucuya karşı yapılan çalışmadan bahsediyoruz Umut’a. Haberdar olduğunu ancak içerisine derslerinden dolayı çok dahil olmadığını, çalışmanın oldukça olumlu olduğunu belirtiyor. Bu çalışmanın başlamasından sonra gözle görülür bir şekilde madde kullanımı azalmış. Uyuşturucu madde kullanımının tamamen bitmesini temenni ettiğini söyleyerek sözlerini noktalıyor.

Sinan Yıldız da Umut’la aynı fikirde. Ona göre mahallede madde bağımlılığı ile mücade etmek için gençlerin ilgisini farklı yerlere çekmek lazım. O da futbol turnuvaları yapılabilir diyerek mahallede başlatılan çalışmaya öneri sunuyor.


İŞSİZLİK EN ÖNEMLİ NEDENLERDE

FERHAT Yetim Yıldızbağları’nda oturuyor. O da Cihan Mert gibi mahallede sosyal aktivite alanlarının olmamasını gençlerin uyuşturucuya yönelmesinin sebeplerinden biri olarak görüyor. Bu alanların yaratılmamasını bir eksiklik olarak görüyor Ferhat, gençlerin zamanının boşa gitmesine sebep olduğunu belirtiyor. Genellikle mahalledeki gençler liseyi bitirdikten sonra boş geziyormuş. Ferhat, işsizliği de uyuşturucu kullanımın en önemli nedenlerinden biri olarak niteliyor. “Kendilerini avutmak için uyuşturucuya başvuruyorlar.” diyor Ferhat. İşsizlik probleminin acil olarak çözülmesi gerektiğini belirtiyor.

ÖNCEKİ HABER

Okul boşaltıldı, veliler tepkili

SONRAKİ HABER

Öğretmenlerine sahip çıktılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...