16 Eylül 2014 15:15

Kazanan işçi sınıfı olacak

Biz gençler de bu mücadelede üstümüze düşen sorumlulukların farkındayız. Her talebimiz eninde sonunda işçi sınıfının talepleriyle birleşiyor ve sınıf mücadelesinin gerekliliğini ortaya çıkarıyor

Kazanan işçi sınıfı olacak
Paylaş

İstanbul Kartal'dan bir genç

Soma'daki katliamdan sonra çokça yan yana duyduk taşeron ve işçi kelimelerini, belki bazılarımız ilk defa duydu. Ama önemini kavrayacak büyüklükte olaylar yaşadık son zamanlarda. Her yerden işçilerin ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Üstelik bu ölümlere çoğu zaman kar, rant ve her türlü pisliği örtmek için kader deniyor. Dünyada sistemi alaşağı edecek bu sınıfa karşı kulaklarımızı tıkayıp dinlememizi ve olanlara seyirci kalmamızı istiyorlar. Bu vesileyle günlerdir grevde olan, şartlarını değiştirmek için her yolu deneyen Yatağan işçisine saldırıyorlar, Şişecam işçisinin grevini yasaklıyorlar. Yaptırımlarıyla işçilerden ne kadar korktuklarını kanıtlıyorlar.

Korkarken biz onların seslerini duymayalım diye her yolu deniyorlar, sağolsun penguensever medya da zorluk çıkarmıyor bu konuda! Ülkenin yoğun gündemi ve dünya gündemi ile iyce kısıyorlar direniş seslerini. Açıyorlar Messi'nin gol sevincini. İşte bu yoğunlukta bizler de gençler olarak hakları için mücadele eden Kimberly-Clark işçisini ziyarete gittik. Onların bu mücadelede yalnız olmadığını, biz gençlerin geleceğinin işçi sınıfına nasıl ayrılmaz bir şekilde bağlandığını bir kez daha hatırlatmak için Pendik'e doğru yola çıktık.

SINIFIN YANINDA OLACAĞIZ

Tabi ki hepimiz heycanlıydık, çoğumuz ilk defa katılacaktık böyle bir direnişe. Otobüsten inip fabrikaya doğru yürümeye başladık, kortejde sloganlarımız ardından gelen davul sesleri hepimizi heycanlandırdı ve bir o kadar da meraklandırdı. Ardından bizleri 'İş ekmek özgürlük' sloganlarıyla karşılayan işçiler, coşkularıyla bize birleştiklerinde ne kadar güçlü olabileceklerini gösterdiler. Her sloganı coşkuyla atıyorlardı. Bizleri karşılarken yaşadıkları coşku, yüzlerindeki tebessüm akıllarımızda kalacak hatıralardandı.

Belki bu grev de türlü yollarla başarısız sonuçlanacak, işçilerin istekleri yerine getirilmeyecek ama bugünden itibaren grevden sonra aklımızda kalan en net şey kazanacak olanın her daim işçi sınıfı olacağıdır. Biz gençler de bu mücadelede üstümüze düşen sorumlulukların farkındayız. Her talebimiz eninde sonunda işçi sınıfının talepleriyle birleşiyor ve sınıf mücadelesinin gerekliliğini ortaya çıkarı-yor. İşte bu yüzden işçilerle beraber kol kola, omuz omuza yürüyüp, 'İş ekmek özgürlük' sloganları atmaya devam edeceğiz. Tüm dinamikliğimiz ve orantısız zekamızla mücadelein ön saflarında yer alacağız. Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz


GÜÇLERİNİN BİLİNCİNE VARMIŞLARDI

Karşılama bittiğinde işçiler neden greve ihtiyaç duyduklarından bahsettiler, ardından da Emek Partisi başkanı Selma Gürkan sözü aldı ve işçilere mücadelelerinde yalnız olmadıklarından, sınıf kardeşleriyle birleşerek ne kadar güçlenebileceklerinden bahsetti. İşçiler bu sözlere katıldıklarını kararlı bakışları, kafa sallamarı ve sloganlarıyla anlatıyorlardı zaten. Onlar da grevin coşkusuyla bilincine varmışlardı aslında güçlerinin.

ÖNCEKİ HABER

Senin \'Kürk Mantolu Madonna\'n kim?

SONRAKİ HABER

Dünya gençliğiyle dayanışmaya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...