15 Eylül 2014 22:32

Soma için 7 metrelik toprak heykel yaptılar

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun bu yıl 8'incisini gerçekleştirdi. Etkinliğe damgasını ise Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için yapılan dev heykel vurdu. 6 metre 60 cm boyutundaki heykel, 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere' ithaf olundu.

Soma için 7 metrelik toprak heykel yaptılar
Paylaş

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun bu yıl 8'incisini gerçekleştirdi. Etkinlik, Eski Kurt Kiremit Fabrikası'nda oluşturulan özel alanda yapıldı. Etkinliğe sanatçılar, bilim insanları, yerel toprak üreticileri, öğrenciler, basın mensupları, çocuklar ve halk büyük ilgi gösterdi.

Anadolu Üniversitesi'nden ve yurtdışından birçok öğrencinin katıldığı sempozyum, çocuklar için de eğlence alanına dönüştü. Kurulan çocuk atölyeleri, çocukları toprakla buluşturdu.

MADENCİ HEYKELİ YAPILDI

Etkinliğe damgasını ise Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için yapılan dev heykel vurdu. 6 metre 60 cm boyutundaki heykel, "Bir avuç kömür için bir ömür verenlere" ithaf olundu. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, "2001'den beri içinde çamurla beraber yoğrulan bizlerin bu konudaki düşünceleri, anıları ve geleceğe bakış açımız çok önemli. Bu, artık Eskişehir'in tek uluslararası sempozyumu oldu. Sempozyum biraz da vefa projesi haline geldi. Bu sene göz göre göre hiç yoktan kaybettiğimiz 301 maden işçisi dostumuzun, kardeşimizin anısına düzenliyoruz. Her zaman diyorum; 'Pişmiş Toprak', bir kent kimliği oldu, bir kent belleği oldu. Bunun sonsuza kadar gitmesi bizim için çok önemli" dedi. Ataç, eğer istenirse heykeli seve seve Soma'ya bağışlayabileceklerini söyledi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş: 1 - Çaykur Rizespor: 1

SONRAKİ HABER

Atomun sesini duydular!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...