14 Eylül 2014 20:41

Altın Koza Film Festivali başlıyor

BU yıl 21'incisi düzenlenecek Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor. 15-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışmaları yer alacak.

Altın Koza Film Festivali başlıyor
Paylaş

Bu yıl 21'incisi düzenlenecek Altın Koza Film Festivali yarın başlıyor. 15-21 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışmaları yer alacak. Türkiye’de sinemanın 100'üncü yılında festival kapsamında Dünya Sineması Seçkisi, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak. 

Yılmaz Güney adına özel bir ödülün de verildiği Ulusal Uzun Metrajlı film yarışmasının jüri başkanlığını “Kaç Para Kaç”, “Korkuyorum Anne”, “Jin”, “Şarkı Söyleyen Kadınlar” gibi filmlerle tanıdığımız son dönem Türkiye sinemasının güçlü temsilcisi Reha Erdem yürütecek.  Ayrıca Nuri Bilge Ceylan’a Altın Palmiye getiren Kış Uykusu filminin görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki de jüride yer alacak. Ulusal Öğrenci filmleri yarışmasında kurmaca, deneysel, belgesel ve canlandırma kategorilerinde filmler yarışacak.  

ORHAN KEMAL 100 YAŞINDA

Festivalde Orhan Kemal’in 100'üncü yaşı dolayısıyla “Orhan Kemal 100 Yaşında” bölümü de olacak. Festival boyunca Orhan Kemal’in senaryosuna imza attığı ya da eserlerinden uyarlanan filmler yer alacak. 17 Eylül Çarşamba günü 18.00’da Abidin Dino Parkı’nda Orhan Kemal’ün oğlu Işık Öğütçü’nün de katılımı ile “Orhan Kemal 100 Yaşında Segisi” gerçekleştirilecek. Aynı gün 20:30’da Mehmet Güleryüz’ün yönettiği “Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal” belgeseli gösterilecek. Edebiyat - Sinema ilişkisi üzerine etkinlikler olacak. 

CANNES'DAN ALTIN KOZA'YA

“Cannes’dan Altın Koza’ya” bölümünde prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapmış filmlerin gösterimleri yapılacak. Bu kapsamda, Jean-Pierre ve Luc Dardenne kardeşlerin İki Gece, Bir Gün (Two Days, One Night), Andrey Zvyagintsev’in  Leviathan, Jean-Luc Godard’ın Dile Veda (Goodbye to Language), David Cronenberg’in Yıldız Haritası (Maps to the Stars), Alice Rohrwacher’ın Mucizeler (The Wonders), Mike Leigh’in Mr. Turner, Ken Loach’un Jimmy’s Hall, Asia Argento’nun Incompresa, Paolo Virzi’nin İnsan Sermayesi (Human Capital) isimli filmleri izleyiciyle buluşacak. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NYT: IŞİD petrolünden bazı AKP\'liler rant sağlamış olabilir

SONRAKİ HABER

Ferhat Uludere’den postmodern bir hikaye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...