14 Eylül 2014 10:31

5 inşaat işçisi daha hayatını kaybetti

Konya'da sıva yaparken dengesini kaybederek inşaatın 3'üncü katından yere düşen 47 yaşındaki işçi, Kıyas Kahraman öldü. Kırşehir'de TOKİ inşaatında çalışan Serkan Aydın, akıma kapılarak öldü. İstanbul'da Metin Boğmalık 10.kattan, Ahmet Çakmak ise 8. kattan, Zonguldak'ta Mehmet Albayrak 2 kattan düşerek hayatını kaybetti.

5 inşaat işçisi daha hayatını kaybetti
Paylaş

Konya'da sıva yaparken dengesini kaybederek inşaatın 3'üncü katından yere düşen 47 yaşındaki Kıyas Kahraman öldü.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Akabe Mahallesi'ndeki bulunan bir inşaatta meydana geldi. 10 katlı apartmanda kurulu olan iskele üzerinde herhangi bir önlem almadan binanın dış cephesinde sıva yapan Kıyas Kahraman dengesini yitirince 3'üncü kattan düştü. Kahraman, iş arkadaşları tarafından kanlar içinde yerde bulundu. İhbar üzerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale ardından Kahraman'ın öldüğünü belirledi. Kıyas Kahraman'ın iş arkadaşları ve olayı duyarak gelen yakınları sağlık ekiplerine tepki gösterdi. Kahraman'ın cenazesi Cumhuriyet Savcısının talimati üzerine otopsi için Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Kırşehir'de ise, çalıştığı inşaatta elektrik akımına kapılan ve ağır yaralanan 19 yaşındaki Serkan Aydın, tedavi gördüğü Kayseri’deki hastanede yaşamını yitirdi.

Bağbaşı Mahallesi'nde yapımı devam eden TOKİ inşaatında mermer işçisi olarak çalışan Serkan Aydın, kaçak bulunan yük asansöründe akıma kapıldı. Ağır yaralanan genç, çağrılan ambulansla Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ilk tedavisinin ardından yoğun bakıma alındı. Duran kalbi doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırılan Serkan Aydın, daha sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Kayseri'ye getirildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunan piste inen helikopterden alınan yaralı genç, Erciyes Üniversitesi Acil Tıp Kliniği’ndeki müdahalenin ardından özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine gönderildi. Serkan Aydın, gece yarısı yaşamını yitirdi. 

Aydın'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek, memleketi Diyarbakır’a götürüldü.

İSTANBUL'DA 2 İNŞAAT İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Kartal ve Esenyurt'ta 2 işçi çalıştıkları inşaatlardan düşerek can verdi. İskele ustası ağabeyi Veysel Boğmalık ile birlikte Esenyurt'taki bir inşaatta çalışan Metin Boğmalık (22), aşağı bir şey düşmemesi için 10’uncu katta güvenlik ağı taktığı sırada dengesini kaybederek beton zemine düştü. Kanlar içinde kalan Metin Boğmalık’ı gören inşaat işçileri durumu 112 Hızır Acil’e bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrolde Metin Boğmalık’ın öldüğünü belirledi. Çevre güvenliğini alan polis olayı Cumhuriyet Savcısı’na haber verdi. Yapılan incelemenin ardından Metin Boğmalık’ın cesedi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Metin Boğmalık’ın bir süre önce Ordu’dan ağabeyi Veysel Boğmalık ile birlikte İstanbul’a çalışmaya geldiği ve bekar olduğu öğrenildi. 

8. KATTAN KAMYONA DÜŞTÜ

Kartal Cevizli Mahallesi Onat Sokak'taki olay da öğle saatlerinde meydana geldi. 8 katlı inşaatın en üst katından vinç yardımıyla aşağıdaki kamyona kalas indiren 49 yaşındaki Ahmet Çakmak, bir anda dengesini kaybetti. Dengesini kaybeden işçi en üst kattan aşağıda kalasların yüklendiği kamyonun içine düştü. Olay yerine hemen sağlık ekipleri çağrıldı. Yapılan kontrollerde Ahmet Çakmak'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürerek olaya tepki gösterdi. Bir mahalle sakini, "Vinçle kalasları indirirken dengesini kaybettii ve aşağı düştü. Binada hiç bir önlem yok, emniyet kemeri olacak, baret olacak" dedi. 

İş cinayetinin yaşandığı inşaatın hemen girişinde, üzerinde iş güvenliğiyle ilgili uyarı levhası olması da dikkat çekti. Yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybeden Ahmet Çakmak'ın cenazesi hastane morguna kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

1 İNŞAAT İŞÇİSİ DE ZONGULDAK'TA DÜŞEREK ÖLDÜ

Zonguldak'ta, 3 katlı bina inşaatının 2'nci katında çalışırken dengesini kaybederek düşen 3 çocuk babası 45 yaşındaki Mehmet Albayrak, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay, dün saat 13.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Işık Yönder Caddesi'ndeki apartman inşaatında meydana geldi. Kaba inşaatı devam eden binanın 2'nci katında betonun üzerindeki kalıbı sökerken dengesini kaybeden Mehmet Albayrak, yandaki istinat duvarına çarparak yere düştü. Ağır yaralanan Albayrak, ihbar üzerine gelen 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesinden sonra ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun ağır olması üzerine Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Sağlık Merkezi'ne sevk edilen Albayrak, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Endonezya\'da IŞİD üyesi 4 Türk yakalandı iddiası

SONRAKİ HABER

Beykoz\'daki ağaç faciasında 1 kişi daha öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...