11 Eylül 2014 17:15

Depremzede İŞKUR işçileri yola devam ediyor

Van’da 13 Haziran’da işten atılan ve o günden itibaren Feqiye Teyran Parkı’nda “Kalıcı iş, insanca yaşanabilecek ücret” talebi ile oturma eylemi yapan İŞKUR işçilerinin mücadelesi devam ediyor.

Depremzede İŞKUR işçileri yola devam ediyor
Paylaş

Umut YEĞİN
VAN

 
Van’da 13 Haziran’da işten atılan ve o günden itibaren Feqiye Teyran Parkı’nda “Kalıcı iş, insanca yaşanabilecek ücret” talebi ile oturma eylemi yapan İŞKUR işçilerinin mücadelesi devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi AKP’li milletvekilleri, bakanlar hatta Tayyip Erdoğan tarafından işe alınacaklarına dair sözler verildiğini ancak seçimlerden sonra bu sözlerin unutulduğunu söyleyen işçiler, tepkilerini dile getirmek üzere başlattıkları Ankara yürüyüşünde Tatvan’a kadar geldi.
 
Dün Çatak durağında bir araya gelen işçiler Edremit Karayolları kampı yakınına kadar yürümüş burada polis saldırısına uğramıştı. Buna rağmen kararlarından vazgeçmeyen işçiler akşama kadar gruplar halinde Çiçekli mahallesinde toplandı. Yol güzergahı boyunca şarkılar söyleyerek, sloganlar atarak yola devam eden yaklaşık 150 işçi, geceyi Gevaş’ta geçirdi. Sabaha karşı tekrar yola çıkan işçiler Tatvan’a vardı.
 
TATVAN HALKINDAN İŞÇİLERE DESTEK

İşçileri Tatvanlılar ellerine aldıkları ekmeklerle karşıladılar. Burada açıklama yapan işçilerden Ethem Altın, “bizim bu onurlu mücadelemize destek verdiği için Tatvan halkına çok teşekkür ediyoruz. Her türlü engellemelere rağmen yılmadık, yılmayacağız” dedi. Ankara’ya kadar gidip taleplerini dile getireceklerini de belirten Altın, yol güzergahı üzerinde halkın desteklerine ihtiyaçları olduğuna da dikkat çekti.
 
ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK

Gazetemize konuşan Harun Kadan isimli işçi, seslerini duyurmak için Ankara’ya yürümek zorunda bırakıldıklarına dikkat çekerek, “Devletin bizi görmesi gerekiyor. Sesimizi duyurmak için illa Ankara’ya yürümemiz mi gerekiyor” dedi. Annesinin geçirdiği trafik kazası sonucu hastanede yattığını ama buna rağmen mücadelesinden vazgeçmeden yola çıktığını söyleyen Revşan Akti isimli işçi ise “AKP’nin vaatlerini yerine getirmesi bizi yollara düşürdü. Onların yalanlarını ortaya çıkarmak için Ankara yollarına düştük. Ne olursa olsun bu yoldan dönmeyeceğim. Ölmek var dönmek yok” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz günlerde yaşadığı psikolojik travma sonrasında intihar girişiminde bulunan İŞKUR işçilerinden Nurcan Ürper ise “biz onurlu bir yaşam ve kalıcı bir iş istiyoruz” diyor. Polis saldırılarını da kınayan Ürper, “bizi yolumuzdan alıkoyamazlar. Kararlıyız” şeklinde konuştu.
İşçilerin yürüyüşü şu an Tatvan Muş karayolu arasında devam ediyor.

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da acil servis sistemi çalışmıyor

SONRAKİ HABER

Akyazı Spor Kompleksi\'nin adı RTE oldu, arbede çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa